Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού – νέες κινητοποιήσεις
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις στο παραλιακό μέτωπο αποφασίσθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση των συλλογικοτήτων.
Με συμμετοχή εκπροσώπων από συλλογικότητες και κινήματα του παραλιακού μετώπου πραγματοποιήθηκε στις 15/1 στο πολιτιστικό Κέντρο Καλυβίων η προγραμματισμένη τακτική συνάντηση του Δικτύου Προστασίας Σαρωνικού. Στη συνάντηση που είχε και εορταστικό χαρακτήρα, αφού το Δίκτυο έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του παραβρέθηκαν, και στο χαιρετισμό τους δήλωσαν αμέριστη στήριξη στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Σαρωνικού Βαγγέλης Ζεκάκος και ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Βολάκος .
Μετά από το εορταστικό μέρος, το κόψιμο της πίτας (που και αυτή ήταν φτιαγμένη -όπως φαίνεται στη φωτό- στο αγωνιστικό πνεύμα που επικράτησε στη συνάντηση)και την ανταλλαγή ευχών, έγινε συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα ξεκινώντας από την ενημέρωση του εκπροσώπου της Επιτροπής Αγώνα Ελληνικού για τις εξελίξεις στο θέμα της επικείμενης εκποίησης του π. Αεροδρομίου του Ελληνικού, όπως και για το πρόβλημά της εκποίησης της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης που τέθηκε από τους εκπροσώπους συλλογικοτήτων του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Στη συνέχεια παρουσιάσθηκε από τον πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Λαγονησίου Γιώργο Χάλαρη και τους εκπροσώπους άλλων συλλόγων του δήμου Σαρωνικού, το πρόβλημα της εκποίησης της παραλίας Λαγονησίου-Σαρωνίδας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον εκπρόσωπο των κινημάτων της Δραπετσώνας στη σχεδιαζόμενη εκποίηση έκτασης 650 περίπου στρεμμάτων του π. εργοστασίου λιπασμάτων.
Στο τέλος της συζήτησης αποφασίσθηκε
-Να συμμετέχει το Δίκτυο στη συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24/1 στο πολιτιστικό κέντρο Ελληνικού, στην π. αμερικάνικη βάση, όπως και στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν
-Να συνδιοργανώσει το Δίκτυο με συλλογικότητες του Δήμου Βάρης-Βούλας Βουλιαγμένης σειρά κινητοποιήσεων ενάντια στην εκποίηση της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης, αρχής γενομένης από μια μεγάλη συγκέντρωση και ξενάγηση διαμαρτυρίας την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στους αρχαιολογικούς χώρους της Βουλιαγμένης που κινδυνεύουν από την επικείμενη εκποίηση.
-Να οργανωθούν ξεναγήσεις σχολείων και συλλόγων στις αρχαιότητες της Βουλιαγμένης και περιηγήσεις στο μοναδικό δάσος που επίσης κινδυνεύει από την εκποίηση και παράλληλα να δημιουργηθεί ομάδα εθελοντών που θα ενημερώνει τους πολίτες για τις ανυπολόγιστες καταστροφικές επιπτώσεις της σχεδιαζόμενης εκποίησης του αρχαιολογικού χώρου και του δάσους της χερσονήσου Βουλιαγμένης.
-Να οργανωθεί μεγάλη καμπάνια με εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις σε όλο το παραλιακό μέτωπο και με σύνθημα ”Να πέσουν τα κάγκελα από τις ακτές”
Τέλος αποφασίσθηκε η επόμενη συνάντηση του Δικτύου να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη ς 12 Φεβρουαρίου στις 7.30 μμ στο π. Δημαρχείο της Δραπετσώνας. (Για τη συνάντηση θα υπάρξει και άλλη ενημέρωση)

ΥΓ Την ευθύνη για τη διοργάνωση και τις πρωτότυπες ιδέες για την εκδήλωση είχαν ο Δημήτρης και η Βάγια Μαρμαρινού, -η οποία ήταν και η τυχερή της βραδιάς αφού κέρδισε το φλουρί- από το σύλλογο Όλυμπος του Λαγονησίου. Τους ευχαριστούμε πολύ.
Η Γραμματεία του Δικτύου
πλ 6979775853-6977990887-6974831170

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.