Αθηνά Λυγνού: “Κοινωνική πολιτική δεν είναι τα μπουζούκια…”




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Σαφές δείγμα γραφής για το πώς θα κινηθεί προεκλογικά δείχνει ο Δήμαρχος Γλυφάδας. Με Δελτίο Τύπου εξήγγειλε ότι ο Δήμος προσφέρει, σε συνεργασία με τον Όμιλο Παπαθεοχάρη, σε συμπολίτες μας που δοκιμάζονται οικονομικά καθώς και ηλικιωμένους μέλη των ΚΑΠΗ, δωρεάν είσοδο σε κέντρα διασκέδασης του Ομίλου. Η μεταφορά, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, θα γίνεται επίσης δωρεάν με πούλμαν.

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια είναι μια κατάφορη εκμετάλλευση της ανέχειας πολλών συμπολιτών μας για ψηφοθηρικούς λόγους και δεν αποτελεί κοινωνική πολιτική, όπως θέλει ο κ. Δήμαρχος να την παρουσιάσει.
Πραγματική κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη στους ανθρώπους που υποφέρουν είναι:
• Πρώτα και κύρια η εξάλειψη των αιτιών που δημιουργούν τα προβλήματα, την ανεργία, τη φτώχεια.
• Οι ισχυρές και επαρκείς κοινωνικές δομές, η πλήρης και δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, η μόνιμη και σταθερή στήριξή τους.
• Τα φάρμακα, η τροφή, η στέγη, ο ρουχισμός, η θέρμανση, το ηλεκτρικό ρεύμα και όχι τα μπουζούκια!
Που ήταν η κοινωνική ευαισθησία του κ. Δημάρχου
• Όταν επι 2,5 χρόνια καθυστερούσε τη λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κοινωνι-κού Φαρμακείου και Δημοτικού Ιατρείου, μόνο και μόνο για να νοικιάσει για τη στέγασή τους, με φωτογραφικές διαδικασίες, τα καταστήματα συγκεκριμένου ιδιοκτήτη!
• Όταν στα τρία χρόνια της θητείας του δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ούτε ένα νέο παι-δικό σταθμό, με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτα εκατοντάδες παιδιά!
• Όταν σπαταλούσε το δημόσιο χρήμα κατά εκατομμύρια με υπερτιμημένες και ποινικά ελεγχόμενες αγορές οικοπέδων, επιβάρυνε το Δήμο με πρόστιμα από δικές του λάθος επιλογές και απ’ ευθείας αναθέσεις!
Μια δωρεά, χρήσιμη ή μη, σύμφωνα με το νόμο για να μπορεί να αξιοποιηθεί από το Δή-μο, πρέπει πρώτα να υποβάλλεται επίσημα, να είναι συγκεκριμένη και να έχει προηγηθεί η αποδοχή της από το αρμόδιο όργανο, που είναι η Οικονομική Επιτροπή. Τέτοια απόφαση δεν υπάρχει. Επίσης, δεν διευκρινίζεται ποιος πληρώνει τα πούλμαν της μεταφοράς και αν τα πληρώνει ο Δήμος με ποια απόφαση.
Και σ’ αυτή την περίπτωση ο κ. Δήμαρχος εξακολουθεί να θεωρεί το Δήμο προσωπικό του τσιφλίκι και να λειτουργεί εκτός διαδικασιών, θεσμών και νόμων. Είναι όμως μια πρακτική που στο τέλος την πληρώνουν ο Δήμος και ο δημότης και πρέπει να ανατραπεί.

Με εκτίμηση
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.