Συγκέντρωση στον Άγιο Δημήτριο για τον ΕΟΠΠΥ




Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Δημητρίου σε έκτακτη συνεδρίασή του την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013, μετά από συζήτηση για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον ΕΟΠΥΥ, κατέληξε σε σχετικό ψήφισμα και καλεί τους ασφαλισμένους του φορέα σε ανοιχτή συγκέντρωση που θα γίνει την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 16:00 στο Ηρώο, Αγ. Δημητρίου και Πεζόδρομος Ανδρ. Παπανδρέου.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Δημητρίου
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Στο πακέτο των μέτρων που προωθεί η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο των λεγόμενων μεταρρυθμιστικών αλλαγών, που ουσιαστικά υπαγορεύονται από την τρόικα και έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο και το λαό σε απόγνωση, περιλαμβάνεται και η συρρίκνωση του ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης μνημονιακών επιταγών, διαλύονται τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ και απολύονται γιατροί και προσωπικό.

Οι πρωτοβάθμιες δομές παροχής υγείας σε χιλιάδες ασφαλισμένους απειλούνται με απόλυτη υποβάθμιση, αφού θα παρέχουν υπηρεσίες χαμηλού επιπέδου, ενώ δρομολογείται η εκχώρηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Μπροστά σ’ αυτή την προοπτική, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς.

Θεωρούμε ότι την ώρα που η χώρα μας βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση, με εκατομμύρια πολίτες στο όριο της φτώχειας, με άλλους τόσους ανασφάλιστους και με την ανεργία να καλπάζει στο 30%, είναι απαραίτητη, περισσότερο από ποτέ, η ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες.

Καλούμε σε κοινό αγώνα το σύνολο των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ και τους εργαζόμενους σε αυτόν, ώστε να μην κλείσουν οι Δημόσιες Δομές Υγείας.

Διεκδικούμε:
• Πλήρη ανάδειξη του δημόσιου χαρακτήρα των παροχών υγείας με κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας
• Ανάπτυξη αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με προσανατολισμό στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση.
• Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας.
• Κατάργηση κάθε δραστηριότητας που εμπορευματοποιεί την υγεία.
• Δημόσια, δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.