Σαρωτικοί έλεγχοι σε καταστήματα των Νοτίων Προαστίων (VIDEO)




 

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζονται οι συντονισμένοι έλεγχοι φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχειρήσεις και κέντρα διασκέδασης της Αττικής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενήργησαν, μικτά κλιμάκια της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στις περιοχές  του Παλαιού Φαλήρου της Γλυφάδας και της Αργυρούπολης, βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, αλλά και παραβάσεις που σχετίζονται με την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

 

Συγκεκριμένα, ελέγχθηκε ένας μεγάλος αριθμός από συναφή καταστήματα και επιχειρήσεις, ενώ οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν είναι οι παρακάτω.

Στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου :

Σε ζαχαροπλαστείο διαπιστώθηκε μη επίδειξη του Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευών ενός φορολογικού μηχανισμού.
Σε ψησταριά διαπιστώθηκε η μη επίδειξη των τηρούμενων Βιβλίων της εταιρείας και η μη υποβολή Περιοδικών Δηλώσεων Φ.Π.Α. για το γ’ τρίμηνο του 2013.
Σε αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο διαπιστώθηκε η μη επίδειξη των τηρούμενων Βιβλίων της εταιρείας και η μη επίδειξη του Βιβλιαρίου Συντήρησης & Επισκευών δύο (2) φορολογικών μηχανισμών.
Σε καφετέρια διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, η μη επίδειξη του Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευών φορολογικού μηχανισμού, καθώς επίσης η χρήση ενός αδήλωτου φορολογικού μηχανισμού, ο οποίος κατασχέθηκε και η έκδοση αθεώρητων στοιχείων.
Σε αναψυκτήριο διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας (1) υπάλληλος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.
Σε αναψυκτήριο διαπιστώθηκε η χρήση αδήλωτου φορολογικού μηχανισμού, ο οποίος κατασχέθηκε για περαιτέρω διερεύνηση τυχόν φορολογικών παραβάσεων και η έκδοση αθεωρήτων στοιχείων.

Σε αναψυκτήριο, διαπιστώθηκε η μη υποβολή της Περιοδικής Δήλωσης Φ.Π.Α. για το γ’ τρίμηνο του 2013.
Σε snack bar -αναψυκτήριο, διαπιστώθηκαν: α) η μη επίδειξη των τηρούμενων Βιβλίων της επιχείρησης και β) η μη υποβολή Περιοδικών Δηλώσεων Φ.Π.Α. γ’ και δ’ τριμήνου του έτους 2010, όλων των Περιοδικών Δηλώσεων Φ.Π.Α. των ετών 2011, 2012, των Περιοδικών Δηλώσεων Φ.Π.Α. του α’, β’ και γ’ τριμήνου 2013 καθώς και των Εκκαθαριστικών Δηλώσεων Φ.Π.Α. των ετών 2010, 2011 και 2012.
Σε εστιατόριο – καφέ – μπαρ, διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν δύο (2) άτομα χωρίς δεν ήταν καταχωρημένα στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.)
Σε καφέ- snack bar -μπιστρό-γλυκά διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του εν χρήσει φορολογικού μηχανισμού.
Σε ζαχαροπλαστείο διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του εν χρήσει φορολογικού μηχανισμού.
Σε αναψυκτήριο – snack bar , διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν τρία (3) άτομα χωρίς δεν ήταν καταχωρημένα στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.)

 

Στην Αργυρούπολη:

Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε ότι ένας εργαζόμενος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.)

Στη Γλυφάδα

Σε δύο (2) εστιατόρια, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν χωρίς άδεια λειτουργίας.
Σε καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκε ότι ένας εργαζόμενος δεν ήταν καταχωρημένο στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.