Ο δήμαρχος Αλίμου και ο πρόεδρος του Ν.Ο.Κ στο notia.gr (VIDEO)




Η μαρίνα Αλίμου και η μεταβίβασή της από το ΤΑΙΠΕΔ σε νέους επενδυτές είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα της πόλης. Τι θα γίνει με το δημοτικό κολυμβητήριο και τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου που ανήκουν στο ΤΑΙΠEΔ; Ποια μορφή θα πάρει η νέα μαρίνα; Θα υπάρχουν περιβαλλοντικοί όροι και ποιοι θα είναι αυτοί; Ποια θα είναι τα οφέλη για τους δημότες Aλίμου; Θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση; Τα ζητήματα αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού από όλες τις δημοτικές παρατάξεις για το καλό των πολιτών. To notia.gr συνάντησε στη μαρίνα Αλίμου το δήμαρχο Θάνο Ορφανό και τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου, Γιώργο Χριστόπουλο.

Θάνος Ορφανός: “Θέλω να διαβεβαιώσω τους δημότες μας ότι το κολυμβητήριο δεν θα γκρεμιστεί και ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου δεν θα φύγει από τη μαρίνα Αλίμου.Ο δήμος δεν έχει έσοδα από τη μαρίνα και θα διεκδικήσουμε ανταποδοτικά ανταλλάγματα από τον επενδυτή.Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, θα εξασφαλιστούν όλα μετά την υπογραφή συμβολαίου ή μνημονίου με το ΤΑΙΠΕΔ και με τον επενδυτή. Όλα αυτά βέβαια μετά το Δημοτικό Συμβούλιο και τη ψήφιση της απόφασης”.

Γιώργος Χριστόπουλος – πρόεδρος Ν.Ο.Κ: ¨Σε συνεργασία με το δήμο παρουσιάσαμε σαν Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου τις θέσεις μας στο ΤΑΙΠΕΔ, τις δραστηριότητές μας, τη μεγάλη αθλητική μας ιστορία, το μέλλον μας και έχουμε κατορθώσει να έρθουμε σε συμφωνία, υπογεγραμμένη συμφωνία από το ΤΑΙΠΕΔ, που λέει ότι ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου παραμένει στο χώρο του και αν χρειαστεί να γίνει κάποια μετεγκατάσταση  μέσα στο χώρο της μαρίνας θα είναι προς το καλύτερο για τον Όμιλο και θα γίνει με δαπάνες του επενδυτή. Αυτά είναι όλα υπογεγραμμένα και ξεκάθαρα”.

Θάνος Ορφανός – δήμαρχος Αλίμου:”Eμείς είμαστε υπέρ της ανάπτυξης είτε με ιδιωτικά κεφάλαια είτε με χρήματα του Δημοσίου. Η κατάσταση της μαρίνας Αλίμου δεν μας ικανοποιεί.Θέλουμε μια μαρίνα που να εξυπηρετεί τους δημότες τους τουρίστες και τα συμφέροντα του δήμου.Στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα παρουσιαστούν τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ τα οποία τα έχουμε δει και μας εξασφαλίζουν.Εκεί θα γίνει ευρύτερη συζήτηση πάνω στις προτάσεις του ΤΑΙΠΕΔ, για το μέλλον της μαρίνας. Αν δεν εφαρμοστούν αυτά που ζητάμε, έχουμε καταθέσει εμπρόθεσμα προσφυγή στο ΣτΕ για να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντα του δήμου”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.