Δήμος Ηλιούπολης: “είμαστε οικονομικά υγιείς”




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ένας από τους σημαντικότερους στόχους της Δημοτικής Αρχής ήταν, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της διοίκησης του Δήμου, η οικονομική του εξυγίανση. Στόχος που, στην δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα, αποκτά ιδιαίτερα μεγάλη σημασία, δεδομένης της ελλιπούς χρηματοδότησης από την κεντρική διοίκηση, η οποία προκαλεί ασφυξία στους περισσότερους Δήμους της χώρας.

Σήμερα, είμαστε πλέον σε θέση να αποδείξουμε με στοιχεία ότι επιτύχαμε αυτόν τον στόχο.

Χαρακτηριστικός είναι ο πίνακας που ακολουθεί, στον οποίο καταγράφονται αναλυτικά αφ’ ενός τα κονδύλια χρηματοδότησης, τα οποία φθίνουν σταθερά κατά την τελευταία τριετία και αφ’ ετέρου η αύξουσα ταμειακή επάρκεια που επιτύχαμε κατά το ίδιο διάστημα.

Τα παραπάνω οικονομικά αποτελέσματα επιτεύχθηκαν με την μεθοδική και επίμονη προσπάθεια εξορθολογισμού των δαπανών και απάλειψης της σπατάλης και με την συστηματική εξεύρεση πόρων από εθνικές και ευρωπαϊκές πηγές.

Παραθέτουμε δύο ακόμη αναλυτικούς πίνακες στους οποίους εμφαίνονται λεπτομερώς οι πηγές χρηματοδότησης των έργων που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται:

Σαν αποτέλεσμα όλης αυτής της επίπονης προσπάθειας επιτύχαμε επιπλέον να:

  • Έχουν αποπληρωθεί όλα τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δήμου μέχρι και 31/12/12
  • Πληρώνονται κανονικά όλες οι νέες οφειλές μέσα σε εξήντα ημέρες
  • Έχουν ήδη πληρωθεί όλα τα τιμολόγια μέχρι και 30/9/13

Επίσης ως προς τις οφειλές των προηγούμενων Νομικών Προσώπων και Δημοτικών Επιχειρήσεων, κατορθώσαμε τα εξής:

  • Αγ. Ταβιθά: ρυθμίστηκαν και αποπληρώνονται οφειλές στο ΙΚΑ 100.000€, που παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση
  • ΔΕΚΕΗΛ: προβλέφθηκε ποσό 250.000€ στον προϋπολογισμό του 2014, προκειμένου να αποπληρωθούν οφειλές σε εργολάβους που παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση
  • ΚΕΔΗΛ: αποπληρώθηκαν οφειλές 450.000€ στη ΔΟΥ Ηλιούπολης από μη απόδοση ΦΠΑ κι ΦΜΥ, που παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση, και ρυθμίστηκαν οφειλές στο ΙΚΑ 100.000€.
  • ΕΥΩΝΥΜΟΣ: αποπληρώθηκαν οφειλές 133.000€ στους εργαζόμενους που παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση.

Τέλος τα δύο Νομικά Πρόσωπα ΠΑΟΔΗΛ και ΚΑΦΑΔΗΛ εντάχθηκαν στην ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων που θα έχουν αποπληρωθεί τους επόμενους μήνες.

 

2/12/13

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.