Απόφαση για κινητοποιήσεις από την Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης
Την Παρασκευή 29 Νοέμβρη η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης πραγματοποίησε σύσκεψη το απόγευμα στο Δημαρχείο.
Συμμετείχαν σωματεία, φορείς, οργανώσεις και Επιτροπές Αγώνα όπου αφού εκτίμησαν ως ιδιαίτερα αρνητική την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Υγεία σε βάρος των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων, ως συνέπεια της περαιτέρω εμπορευματοποίησης της, καθόρισαν το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και αγωνιστικών πρωτοβουλιών.
Έγινε εκτεταμένη ανάλυση των προθέσεων της κυβέρνησης, για το μέλλον της πρωτοβάθμιας υγείας.
Τονίστηκε ότι «Όποιος έχει λεφτά θα έχει υγεία και οι υπόλοιποι ας πεθάνουν. Να μην επιτρέψουμε να περάσει το νέο έγκλημα σε βάρος της λαϊκής οικογένειας».
Αναφέρθηκε επίσης ότι: «Τη στιγμή που υπάρχουν υποδομές και μένουν αναξιοποίητες με διάφορες προφάσεις, την ίδια ώρα ο ΕΟΠΥΥ καλείται να πληρώσει υπέρογκα ποσά σε ιδιωτικά εργαστήρια, τα οποία θησαυρίζουν. Παρότι οι προσλήψεις σε υγειονομικούς είναι δυσανάλογες με τις ανάγκες, η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ υλοποιεί τις αποφάσεις των μονοπωλιακών ομίλων για την περαιτέρω μείωση του προσωπικού».
Πήραν το λόγο οι παρευρισκόμενοι αναφέρόμενοι στον προβληματισμό που υπάρχει στα μέλη των σωματείων και των φορέων που εκπροσωπούν.
Προτάθηκαν κινητοποιήσεις και αποφασίστηκε η συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει με αφορμή την 3η Δεκέμβρη ως ημέρα των ΑΜΕΑ, μαζί με το συνεπές αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα.
Αποφασίστηκαν:
1. Παρέμβασή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης, την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη, το απόγευμα στις 6:30 μμ, αναδεικνύοντας το πλαίσιο αιτημάτων τους.
2. Πλατιά συλλογή υπογραφών από μια σειρά μαζικούς χώρους της Ηλιούπολης
3. Πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την Τρίτη 10 Δεκέμβρη το απόγευμα ( η ώρα θα οριστεί στην ανακοίνωση που θα βγει), με αφετηρία την πλατεία Ηρώων (Φλέμιγκ) και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ηλιούπολης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.