Αφιέρωμα στα 150 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Κωνσταντίνου Π. Καβάφη (EIKONEΣ)




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – αφιέρωμα στον ποιητή K. Καβάφη για τα 150 χρόνια από την γέννησή του στο Πολιτιστικό Συνεδριακό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013.

Η εκδήλωση ξεκίνησε κατά τις 8:00 μ.μ. με ένα σύντομο χαιρετισμό της προέδρου της Πολιτιστικής επιτροπής κ. Ράϊκου Ζωή που επισήμανε την αξία της ποίησης στις δύσκολες μέρες που διανύουμε και έκλεισε με ένα στίχο του ποιητή από το ποίημα του «όσο μπορείς».

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» γέμισε από κόσμο και η εκδήλωση ξεκίνησε με οπτικοακουστικό υλικό από την ζωή του ποιητή.

Ζωηρό χειροκρότημα απέσπασαν τόσο τα παιδιά της Θεατρικής ομάδας της Αργυρούπολης για το θεατρικό δρώμενο «συνέντευξη με τον ποιητή» και τις απαγγελίες τους, όσο και ο σκηνοθέτης κ. Μιχάλης Μαραγκός και η ηθοποιός κ. Όλγα Γκάτζιου για τις ερμηνείες τους.

Οι δύο εκπαιδευτικοί μας κ. Δέσποινα Καλαμαρίδου και κ. Ασπασία Πράτσα από σχολείο της πόλης μας έδωσαν το δικό τους στίγμα στην εκδήλωση και ανέλυσαν το έργο του ποιητή από φιλολογικής άποψης.

Την εκδήλωση έκλεισε η χορωδία του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλάδος με τραγούδια του ποιητή μελοποιημένα από τον μαέστρο κ. Γιάννη Λαζαρίδη που ενθουσίασε κάθε παρευρισκόμενο.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές τόσο τους αφανείς όσο και εμφανείς, γιατί η εκδήλωση ήταν άψογη κατά γενική ομολογία.

Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος της πόλης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πολλοί εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.