Ξεκίνησαν τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Γλυφάδας




Με την υποστήριξη εθελοντών καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεκίνησαν οι παραδόσεις μαθημάτων (Έκθεση, Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία, Λατινικά Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αγγλικά και Ισπανικά) στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Γλυφάδας.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα παρέχεται δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ανάλογα με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και τις ειδικότητες που θα προκύψουν, ώστε σταδιακά να καλυφθεί όλο το φάσμα των μαθημάτων.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών του Δήμου μας, ώστε να καταστεί εφικτή με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία.

Τα μαθήματα παραδίδονται απογευματινές ώρες στην οδό Μυστρά1 και Επιδαύρου 2 και δικαιούχοι είναι οι μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου μας οι οποίοι θα εγκριθούν μετά από αίτησή τους και υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.
Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα είναι το συνολικό εισόδημα ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας.

Οι οικογένειες που επιθυμούν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν μαθήματα και οι εκπαιδευτικοί που έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν την προσπάθεια λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, μπορούν να απευθύνονται καθημερινά για πληροφορίες:

Γραφείο Παιδείας Δήμου Γλυφάδας: κυρία Ζαφειροπούλου Ελένη – 213.2025236

Η πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αννα Σάκκου και ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης με τους πρώτους εθελοντές εκπαιδευτικούς του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.