“Τα σχολεία της πόλης στο έλεος της εγκατάλειψης”




(ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη)

Στις 31-10-2013 στο 5ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, σε μία αίθουσα διδασκαλίας του ισογείου, ολόκληρες πλάκες μονωτικού Heraklit, είχαν αποκολληθεί από την οροφή και είχαν πέσει στο δάπεδο. Το ευτύχημα είναι ότι την στιγμή εκείνη δεν υπήρχαν μαθητές ή καθηγητές στην αίθουσα, άλλως προφανέστατα θα θρηνούσαμε θύματα.
Στο συγκεκριμένο κτήριο του 5ου Γυμνασίου έχουν διαπιστωθεί και στις τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας του ισογείου, σοβαρά προβλήματα που αφορούσαν κυρίως την εσωτερική θερμομόνωση της οροφής, όπου λόγω της παλαιότητας και της εισερχόμενης υγρασίας από την οροφή, οι πλάκες Heraklit είχαν διογκωθεί σημαντικά με άμεσο κίνδυνο αποκόλλησής τους.
Η Δημοτική μας Κίνηση, δια του επικεφαλής μας Χρήστου Κοκοτίνη έχει κατ’ επανάληψη επισκεφθεί σχολεία της πόλης μας και παντού μας επισημάνθηκαν παρόμοια, ή και σοβαρότερα προβλήματα που υπάρχουν.
Έχουμε επανειλημμένως καταθέσει ερωτήσεις προς την Δημοτική Αρχή, σχετικές με τις αναγκαίες παρεμβάσεις στις κτηριακές υποδομές των σχολείων. Για το συγκεκριμένο Γυμνάσιο ειδικά, στην 9η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (28.3.2013) είχαμε καταδείξει ακριβώς αυτό το πρόβλημα με τα μονωτικά της οροφής, εφιστώντας την προσοχή των αρμοδίων. Ο … «αρμόδιος» πρόεδρος της Β βάθμιας σχολικής επιτροπής, διαβεβαίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι την επόμενη κιόλας ημέρα θα επιληφθεί και θα δώσει ….προτεραιότητα…. . Παρά ταύτα, σήμερα όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο σοβαρά ….«επιλήφθηκε»….
Γνωρίζουμε και έχουμε τονίσει ότι η μνημονιακή πολιτική που ακολουθείται και η εφαρμογή του «Καλλικράτη» στις δομές της πόλης μας και δη στα σχολεία οδηγεί σε παρόμοιες καταστάσεις.
Κατ’ επανάληψη τα θέματα αυτά είχαν τεθεί υπόψιν και του Δημάρχου πλην αυτός, δέσμιος των πολιτικών των αγκυλώσεων, των ιδεοληψιών του και των πολιτικών του πατρόνων αδιαφορεί.
Υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε ξανά θύματα και τότε δικαιολογίες ότι φταίνε και πάλι τα καιρικά φαινόμενα δεν θα μπορούν να εκστομισθούν.
Μόνη λύση προφανώς και είναι, οι συμπολίτες μας να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να παλέψουν για την εξαφάνιση και τέτοιων φαινομένων αλλά και όλων αυτών που τόσο Ανεύθυνα διαχειρίζονται τόσο σοβαρά ζητήματα Ασφάλειας και Υγείας των συμπολιτών μας και ειδικά των παιδιών μας.
.
Το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.