Τα εγκαίνια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης (EIKONEΣ&VIDEO)




Τα εγκαίνια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης πραγματοποιήθηκαν από το Δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σπύρο Πανά, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, του Υφυπουργού Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, και του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.
Ο Δήμαρχος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης, Σπύρος Πανάς, σημείωσε ότι:
«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου δώσαμε προτεραιότητα στην ολοκλήρωση αυτού του έργου. Παραδίδουμε σήμερα στα παιδιά της Βάρης ένα σχολείο για το οποίο είμαστε όλοι υπερήφανοι. Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης, είναι ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο σχολείο. Η προσπάθεια για την κατασκευή του ξεκίνησε από το 2003, με δήμαρχο τον Δημήτρη Αναστασίου και συνεχίστηκε με τον Παναγιώτη Καπετανέα. Δυστυχώς όμως η αποπεράτωση του έργου δεν ήταν εφικτή, λόγω οικονομικών δυσχερειών του ΟΣΚ. Με συστηματική προσπάθεια, καταφέραμε την εξασφάλιση της χρηματοδότησής του με την ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Η προσπάθεια αυτή δεν θα ολοκληρωνόταν αν δεν είχαμε την στήριξη της Πολιτείας, γι αυτό και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν για να υλοποιηθεί αυτό το έργο.
Η νέα γενιά θα κάνει την αλλαγή στον τόπο μας. Για το λόγο αυτό δώσαμε προτεραιότητα στις σχολικές υποδομές. «Ξεπαγώσαμε» έργα που δεν είχαν προοπτική ολοκλήρωσης ψάχνοντας κάθε πιθανό τρόπο χρηματοδότησης. Παράλληλα όμως εργαζόμαστε για τη δημιουργία νέων σχολείων στην πόλη μας. Γιατί πρέπει τα παιδιά μας να έχουν σύγχρονα σχολεία. Για εμάς τα σχολεία δεν είναι μόνο κτίρια, είναι ο χώρος που η εκπαίδευση, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός ενώνονται για να προσφέρουν ολοκληρωμένη Παιδεία».
Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε στο χαιρετισμό του:
«Αυτό το σχολείο που σήμερα εγκαινιάζουμε όπως φαίνεται πέρασε από σαράντα κύματα αλλά για μένα είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι το ΕΣΠΑ πέρυσι του έδωσε αυτό που λέμε το «φιλί της ζωής». Και σήμερα χαίρομαι που εδώ γύρω μας είναι ικανοποιημένοι εκπαιδευτικοί και χαρούμενα πρόσωπα παιδιών»
Ο Υφυπουργός Παιδείας, κ. Συμεών Κεδίκογλου σημείωσε ότι «Ο ρόλος των σχολείων είναι η διαμόρφωση ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών».
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, στο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «Η Περιφέρεια Αττικής είναι υπερήφανη που χρηματοδότησε μέσα από το ΠΕΠ Αττικής το έργο κατασκευής του κτιρίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου, ένα όμορφο κτίριο που στολίζει την περιοχή και θα στεγάσει τα πρώτα γράμματα των παιδιών. Με ορθολογική διαχείριση και αποτελεσματική κατανομή των πόρων επιτύχαμε, με λίγα χρήματα από το ΕΣΠΑ, να ολοκληρώσουμε ένα σημαντικό έργο».
Η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κα Χρυσάνθη Κισκήρα τόνισε ότι «Για να πατήσει στα πόδια του αυτός ο τόπος πρέπει να έχει γνώση και τα σχολεία μας την παρέχουν».

Σύντομη περιγραφή του έργου:
Πρόκειται για ένα καινούργιο σχολικό κτίριο δυναμικότητας 180 μαθητών, που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης. Περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, εργαστήριο φυσικής και χημείας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και Η/Υ, κυλικείο, γραφεία, αποθηκευτικούς χώρους. Ο περιβάλλων χώρος του περιλαμβάνει αθλητικές εγκαταστάσεις σύγχρονων προδιαγραφών (δύο γήπεδα μπάσκετ, γήπεδο βόλεϋ) και πλαισιώνεται από φυτεύσεις πρασίνου που έχουν διαμορφωθεί με ιδιαίτερη φροντίδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ LOCAL TV

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.