Ποιοι είναι οι τέσσερις επενδυτές που θέλουν να αγοράσουν τον Αστέρα Βουλιαγμένης
Τέσσερις είναι οι δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν για την απόκτηση του «Αστέρα Βουλιαγμένης», στο πλαίσιο του διαγωνισμού που έχουν προκηρύξει από κοινού η Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ.

Στην αρχική φάση του διαγωνισμού είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Αστέρα 13 επενδυτές. Ωστόσο, στο διάστημα που μεσολάβησε έγιναν ζυμώσεις οι οποίες οδήγησαν σε συνεργασίες και τη σύμπτυξη σχημάτων με αποτέλεσμα την Τρίτη, στη λήξη της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού για την απόκτηση του πλειοψηφικού μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης να έχουν κατατεθεί τέσσερις δεσμευτικές προσφορές.

Προσφορές κατέθεσαν οι εξής εταιρείες και σχήματα:

Κοινοπραξία των COLONY CAPITAL ACQUISITIONS LLC και DOLPHIN CAPITAL INVESTORS LTD
JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP, ένα fund το οποίο διαχειρίζεται η AGC JERMYN STREET IV
LAMDA ERGA ANAPTYXIS S.A
PLEPI HOLDINGS LTD, ένα επενδυτικό σχήμα το οποίο ελέγχεται από μέλη των οικογενειών Κωνσταντακόπουλου και Olayan.
Για την εγκυρότητα των προσφορών, θα αποφασίσει το ΤΑΙΠΕΔ με την Εθνική Τράπεζα και μετά από εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων και των δυο πλευρών. Στη συνέχεια, θα γίνει η αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορώνΣτόχος της Εθνικής Τράπεζας (της οποίας ο Αστέρας είναι θυγατρική κατά 100%) είναι το τίμημα να προσεγγίσει τα 300 εκατ. ευρώ.

Ποιοί είναι οι τέσσερις «μνηστήρες» για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Colony Capital – Dolphin Capital
Η αμερικανική Colony Capital, ιδρύθηκε το 1991 στην Καλιφόρνια και έχει επενδύσεις και υποδομές σε πολλές χώρες. Μεταξύ άλλων έχει επενδύσει σε πρότζεκτ όπως το «Atlantic City Hilton», το «Las Vegas Hilton», τα «Raffles Hotels & Resorts», τα «Fairmont Hotels and Resorts», η «Swisshotel» και τα «One & Only Hotels & Resorts», αλλά και το «Costa Smeralda» της Σαρδηνίας. Στο σχήμα συμμτέχει και η Dolphin Capital του επιχειρηματία Μίλτου Καμπουρίδη που ιδρύθηκε το 2005, και συμμετέχει σε αρκετούς διαγωνισμούς ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ. Επενδύει στην ανάπτυξη οργανωμένων τουριστικών θερέτρων κυρίως στην ΝΑ Ευρώπη και στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει 14 μεγάλα έργα υπό ανάπτυξη (π.χ. Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία, Κροατία).

Jermyn street real estate fund IV LP
To συγκεκριμένο fund διαχειρίζεταιη AGG Jeremyn Street IV, ένα επενδυτικό κεφάλαιο της Μέσης Ανατολής, με έδρα το Λονδίνο, το οποίο επενδύει παγκοσμίως συμμετέχοντας στο μετοχικό κεφάλαιο ιδιωτικών κεφαλαίων, hedge funds και επενδυτικών εταιρειών real estate με έμφαση στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική. Εγινε ιδιαίτερα γνωστή όταν το 2012, μέσω κοινοπραξίας αγόρασε από τη κρατική ρωσική ενεργειακή εταιρεία «Inter RAO» το μερίδιό της στην Enel OGK-5 (θυγατρική της ιταλικής Enel). Το τίμημα ανήλθε στα 625 εκατ. δολάρια, και επρόκειτο για μια από τις μεγαλύτερες τοποθετήσεις αραβικών κεφαλαίων στη ρωσική αγορά.

Lamda Erga Anaptyxis
Η εταιρεία (100% θυγατρική της LAMDA Development) συμμετέχει για την κατασκευή συγκροτήματος γραφείων, τηλεοπτικών studios και έκθεσης αυτοκινήτων. Σημειώνεται ότι στο χαρτοφυλάκιο της Lamda Development περιλαμβάνονται τρία εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall και Golden Hall στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη), αλλά και οικιστικά συγκροτήματα.

Plepi Holdings LTD
O όμιλος Olayan είναι ένας παγκόσμιος όμιλος στο σχήμα του οποίου συμμετέχει με μειοψηφικό πακέτο η εταιρεία ΤΕΜΕΣ του έλληνα επιχειρηματία Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, ιδιοκτήτη του «Costa Navarino» στη Μεσσηνία.

Ο Ομιλος Olaygan, ο οποίος έχει επενδύσει στην Ελλάδα και κατά το παρελθόν χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πλέον περιζήτητους επενδυτές παγκοσμίως, ενώ συμμετέχει σε σημαντικές εταιρείες όπως η Coca-Cola και οι τράπεζες Credit Suisse και Morgan Stanley και την Chipita.

 Πηγή:www.iefimerida.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.