Όταν ο Φούντας αποκάλεσε τον τέως βασιλιά, Κώτσο και τα παιδιά του κουτσούβελα
fountas1

 

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται  τρία χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Γιώργος Φούντας. Ο ηθοποιός-σύμβολο του αρσενικού στον ελληνικό κινηματογράφο, έφυγε από τη ζωή στις 28 Νοεμβρίου του 2010 σε ηλικία 86 ετών. Η καρδιά του σταμάτησε να χτυπάει στην Εντατική του νοσοκομείου «Mediterraneo», που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι του στην Άνω Γλυφάδα.

Δυστυχώς ο Δήμος Γλυφάδας, δεν έχει τιμήσει ακόμη τον σπουδαίο αυτό ηθοποιό.Ούτε μια πλατεία, ούτε ένας δρόμος δεν έχει πάρει το όνομά του!
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε στο εξαιρετικό site (mixanitouxronou.gr) ένα απίστευτο περιστατικό που συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας “Πυρετός στην Άσφαλτο”.
Καλοκαίρι 1967.
Ο Γιώργος Φούντας υποδυόταν έναν αρχιφύλακα της Αμέσου Δράσεως, που κάνοντας τη νυχτερινή βάρδιά του με το περιπολικό, ειδοποιείται πως πρέπει να βρει άμεσα ένα μπουκάλι αίμα σπάνιου τύπου, που το χρειάζεται η γυναίκα του για να φέρει στον κόσμο το πρώτο παιδί τους. Ο αστυνομικός τρέχει με το περιπολικό από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και στο τέλος κατορθώνει, μετά από πολλές περιπέτειες, να βρει την φιάλη, αλλά διαπιστώνει πως είναι πολύ αργά.
Ήταν περασμένα μεσάνυχτα σε κάποια γέφυρα της Αθήνας. Είχαν γυριστεί τρία πλάνα και προετοιμαζόταν το τέταρτο.
Ο σκηνοθέτης Ντίνος Δημόπουλος και ο Γιώργος Φούντας, ντυμένος αρχιφύλακας καθόντουσαν στην άκρη της γέφυρας περιμένοντας.
Για μια στιγμή ακούστηκαν κορναρίσματα και δύο πολυτελή αυτοκίνητα σταμάτησαν μπροστά τους.
fountas2
Ήταν τα αυτοκίνητα του βασιλιά Κωνσταντίνου και της συνοδείας του.
Από το πρώτο κατέβηκε ο υπασπιστής του βασιλέως, ο Αρναούτης, που αιφνιδιασμένος από τη φωταγωγία του δρόμου, ζήτησε να πληροφορηθεί τι συμβαίνει.
Τον πρόλαβε όμως ο βασιλιάς, πού είχε κιόλας πηδήσει από το αυτοκίνητό του και κοίταγε δεξιά κι αριστερά με περιέργεια.
Ο Φούντας, μόλις τον βλέπει, πετάγεται όρθιος, τον πλησιάζει θαρρετά, απλώνει το χέρι και του λέει:
– Γεια σου Κώτσο! Τι κάνει η κυρά; Τι κάνουν τα κουτσούβελα;
Ο Κωνσταντίνος και ο υπασπιστής έμειναν κατάπληκτοι, γιατί έντρομοι είχαν μπροστά τους έναν υπαξιωματικό της Αστυνομίας να τους πλησιάζει χωρίς σεβασμό, χωρίς ιεραρχία και να αποκαλεί τον βασιλιά Κώτσο, την βασίλισσα κυρά και τα πριγκιπόπουλα κουτσούβελα!!!
Προφανώς, συμπέραναν πως δεν επρόκειτο για γύρισμα ταινίας, αλλά πως είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με κάποιον τρομοκράτη, που είχε μεταμφιεσθεί σε αστυνομικό, η με τρελό.
Έφυγαν το γρηγορότερο, με τα λάστιχα των αυτοκινήτων τους να στριγγλίζουν μέσα στην καλοκαιρινή νύχτα.
– Aλήθεια βρε Γιώργο, δεν μου είπες. Είσαστε γνωστοί με τον βασιλιά;
– Όχι. Πρώτη φορά τον είδα από κοντά.
– Και πως τον είπες Κώτσο;
– Πώς να τον πω? Εμείς στο χωριό τους Κωνσταντίνους, Κώτσους τους φωνάζουμε!
Λίγους μήνες μετά, ο αξέχαστος Γιώργος Φούντας πήρε το βραβείο του πρώτου ρόλου, στο 7ο Κινηματογραφικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τον συγκεκριμένο ρόλο.
ΜΑΡΩ ΜΠΟΥΡΔΑΚΟΥ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.