“Ο μύθος της απρόσκοπτης και κανονικής λειτουργίας των παιδικών σταθμών κατέρρευσε!”




(ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας)

Αυτά είναι τα αποτελέσματα εφαρμογής των μνημονιακων και αντιλαικων πολιτικων και στη Γλυφάδα.
Μόλις σήμερα με δελτίο τύπου του ΚΑΠΠΑ, οι Γλυφαδιώτες πληροφορήθηκαν έστω και αορίστως τα τεράστια προβλήματα που παρουσιάσθηκαν και φέτος στη λειτουργία των παιδικών σταθμών του δήμου μας. Χρειάσθηκε σχεδόν τρεις μήνες ο κ. Δήμαρχος για να τα αναγνωρίσει δημόσια.
Εμείς με ανακοινώσεις μας έγκαιρα είχαμε καταγγείλει το τελείως λανθασμένο δρόμο που ακολουθούσε η δημοτική αρχή και στο θέμα αυτό. Δυστυχώς όμως συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη τακτική. Σύμφωνα μάλιστα με το δελτίο τύπου, ο μόνος που φταίει είναι τα γραφειοκρατικά προβλήματα. Δεν φταίνε τα μνημόνια και η κυβερνητική πολιτική. Αυτά μένουν στο απυρόβλητο. Ο Δήμαρχος της πόλης και πρόεδρος του ΚΑΠΠΑ κ. Κόκκορης – ως πιστός υποστηρικτής των μνημονίων και των κυβερνητικών επιλογών στην πόλη μας – δεν μπορεί να ψελλίσει (έστω και για τα μάτια του κόσμου) ούτε την παραμικρή διαμαρτυρία για τον πραγματικό υπαίτιο της τραγικής κατάστασης που – εκτός όλων των άλλων τεράστιων προβλημάτων – αντιμετωπίζουν οι γονείς και τα παιδιά τους από την ελλιπέστατη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι τεράστιες. Μπροστά σε αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα για τους γονείς, είναι αδιανόητο να περιορίζεται σε καθησυχαστικές ανακοινώσεις και σε γενικόλογες εκκλήσεις προς το υπουργείο. Έπρεπε να αναλάβει έγκαιρα πρωτοβουλίες που να κινητοποιούν όλους τους συμπολίτες μας στον αγώνα για την απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών σταθμών και την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού.
Ανακοινώνει ταυτόχρονα ότι από τον επόμενο μήνα «δήθεν» το πρόβλημα θα επιλυθεί. Όμως δεν μας λέει κουβέντα για τον τρόπο επίλυσης. Πως θα προσληφθούν οι 32 εργαζόμενοι κ. Δήμαρχε; Μήπως σε εκτέλεση της απαράδεκτης σύμβασης που έχετε υπογράψει με «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ)» η οποία και θα εισπράξει υπέρογκες αμοιβές για να προσφέρει στην ουσία ενοικιαζόμενους εργαζόμενους με συνθήκες «σύγχρονου σκλαβοπάζαρου»; Και βέβαια είναι πασιφανές ότι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα υπολειτουργήσουν με απαράδεκτες και άκρως αντιπαιδαγωγικές συνθήκες τουλάχιστο από άποψη προσωπικού.
Ο μύθος της δημοτικής αρχής και της μνημονιακής δικομματικής συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ότι δήθεν όλα τα παιδιά έχουν ενταχθεί σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς έχει καταρρεύσει παταγωδώς. Τα αποτελέσματα των μνημονιακών και αντιλαικών πολιτικών και στην πόλη μας, γίνονται πλέον έντονα φανερά καθημερινά..
Πρέπει να φύγουν το γρηγορότερο για να μείνουν όρθιοι οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.