Κικίλιας: «Έδωσαν παράσταση»




Ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας σχολιάζει σήμερα στην προσωπική του ιστοσελίδα τα χθεσινά δρώμενα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αναφέροντας ότι ένα θέμα μείζονος σημασίας «κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να αξιοποιήσουν για να δώσουν τη δική τους ’παράσταση’».

Διαβάστε όλη την ανακοίνωσή του

«H Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που μας φέρνει πιο κοντά στους πολίτες, τις ανάγκες και τις αγωνίες τους. Απαιτεί λοιπόν από όλους μας συναίσθηση ευθύνης, κοινή λογική και αξιοπρέπεια.

Τίποτα από αυτά δεν είδαμε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Ένα θέμα μείζονος σημασίας, που κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να αξιοποιήσουν για να δώσουν τη δική τους «παράσταση». Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τυγχάνουν περιφερειακοί σύμβουλοι και πρωταγωνίστησαν, παραδίδονται στην κρίση της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος, καθώς για άλλη μια φορά «αγκάλιασαν» συμπεριφορές ακραίες, επενδύοντας στις απειλές βίας αντί να προσπαθούν να πείσουν με την ορθότητα των επιχειρημάτων τους.

Το ίδιο συμβαίνει και με εκείνους που «αυθόρμητα» προσήλθαν, επικαλούμενοι το ενδιαφέρον τους για την περιοχή, για να δημιουργήσουν ένταση, και τελικά να επιχειρήσουν να εμποδίσουν την ομαλή εξέλιξη της συζήτησης και την τελική απόφαση.

Δυστυχώς, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός έδειξε να μην διαθέτει την απαραίτητη ψυχραιμία και νηφαλιότητα, για να διαχειριστεί την κατάσταση, και να δώσει από την πλευρά του λύση. Η δική μας παράταξη, στάθηκε από την πρώτη στιγμή θεματοφύλακας της ομαλότητας, και ως το τέλος οι περιφερειακοί σύμβουλοί μας προσπάθησαν από την πλευρά τους να συνδράμουν στην εκτόνωση του άσχημου κλίματος που διαμορφώθηκε, και κάθε άλλο παρά τιμητικό για την Αυτοδιοίκηση και τους λειτουργούς της ήταν.

Η παράταξή μας διατύπωσε από την αρχή την άποψη ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αλλοιωθούν ο χαρακτήρας, το ύφος και η μορφολογία της περιοχής, και έθεσε έτσι με συνέπεια και επιμονή μια σειρά από όρους για την προστασία του περιβάλλοντος, τη διαφύλαξη των αρχαιολογικών χώρων, τον τρόπο δόμησης αλλά και τις χρήσεις γης.

Οι όροι αυτοί υιοθετήθηκαν τελικά, τόσο από τους εκπροσώπους και μελετητές της Εθνικής Τράπεζας, όσο και από την πλειοψηφία των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε η αξιοποίηση αυτού του εμβληματικού ακινήτου να συμβαδίσει με τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής».

(enikos.gr)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.