Αναβλήθηκε η δίκη με την εταιρία που διεκδικεί 12.000.000 ευρώ από το δήμο 3Β




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ως θετική εξέλιξη, που εξυπηρετεί το συμφέρον του Δήμου Βάρης- Βούλας – Βουλιαγμένης, χαρακτηρίζεται η αναβολή εκδίκασης της αγωγής της Μ.Ε.Ε.Κ.Β (Μετοχική Εταιρεία Εκμετάλλευσης Κτήματος Βούλας) σε βάρος του Δήμου, με την οποία διεκδικούσε την καταβολή εκατομμυρίων ευρώ από το ταμείο του Δήμου.
Η αναβολή της εκδίκασης της αγωγής για την 21η Απριλίου του 2016, ήρθε ως αποτέλεσμα της προσεπίκλησης της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ως διάδοχο φορέα του ΕΟΤ από το Δήμο. Η ΕΤΑΔ από την πλευρά της έκανε προσεπίκληση στον ΕΟΤ. Για το λόγο αυτό η Έδρα αποφάσισε την αναβολή της δίκης προκειμένου να προετοιμαστεί ο ΕΟΤ.
Ο Δήμαρχος παρέστη την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου. Σημειώνεται μάλιστα ότι για πρώτη φορά στη δίκη παρέστη και δικηγόρος της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.
Ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η σημερινή Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος Σ. Πανάς τη δικαστική διένεξη με την Μ.Ε.Ε.Κ.Β., σε σχέση με τους χειρισμούς της Διοίκησης του πρώην Δήμου Βούλας, αποδεικνύει ότι πλέον ο Δήμος αναλαμβάνει ενεργό ρόλο και λόγο στη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, που μέχρι και χθες εξελισσόταν αρνητικά για τα συμφέροντα του Δήμου.
Η αναβολή της εκδίκασης της αγωγής για το 2016, ήρθε μια μέρα μετά την παρουσίαση όλων των δεδομένων της υπόθεσης σε δεκάδες κατοίκους του Δήμου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Δήμαρχο Σ. Πανά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.
Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται θετική γιατί πλέον καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της και η Πολιτεία μέσω της ΕΤΑΔ και του ΕΟΤ, ο οποίος είχε παραχωρήσει την έκταση στον πρώην Δήμο Βούλας.
Η εμπλοκή του Δημοσίου στη δικαστική διαμάχη μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή των μέχρι σήμερα δεδομένων της υπόθεσης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.