Aνακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα των Εργαζομένων του Δήμου Γλυφάδας, για τους Παιδικούς Σταθμούς




“Σήμερα που ο λαός έχει εξαθλιωθεί από την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης του ΔΝΤ και της Ε.Ε,
που η ανεργία χτύπησε «κόκκινο», που χιλιάδες νέοι γονείς παλεύουν για τη ζωή τους και για τη ζωή των παιδιών τους, αντιμετωπίζουν ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα, αυτό των Παιδικών Σταθμών.

Στο Δήμο μας, οι παιδικοί σταθμοί μετά από τις συμβάσεις κάθε είδους και την απόλυση των εργαζομένων με σύμβαση ορισμένου χρόνου (2μηνα), δε μπορούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού. Οι μόνιμοι εναπομείναντες εργαζόμενοι είναι ελάχιστοι και δε μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες. Η δημοτική αρχή βάζει πλάτη σ’ αυτή την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που δεν υπολογίζει τις «τρυφερές ηλικίες».

Χρόνια συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και τώρα τελευταία στιγμή με ανευθυνότητα προσπαθεί να «μπαλώσει» το πρόβλημα. Καλεί εθελοντές και σπουδαστές ιδιωτικού ΙΕΚ να δώσουν χέρι βοηθείας παίζοντας με τα μικρά παιδιά.
Καταργείται έτσι, η σταθερή και μόνιμη εργασία, καταργείται το παιδαγωγικό έργο, η εξειδίκευση του προσωπικού. Οι σταθμοί μετατρέπονται σε παιδοφυλακτήρια και οδηγούνται σε σταδιακή ιδιωτικοποίηση. Δε θα επιτρέψουμε να γίνουν οι ανάγκες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών εμπόρευμα. Θα μας βρουν απέναντί τους.
Εργαζόμενοι γονείς, άνεργοι απαιτούμε:

Δωρεάν κρατικούς, σύγχρονους, ασφαλείς παιδικούς σταθμούς.
Εξειδικευμένο, μόνιμο, επαρκές προσωπικό.
Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό
Τα δικαιώματα και των παιδιών μας είναι δική μας ευθύνη».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.