“Άλιμος Όλοι Μαζί” – Παιδική παράσταση με ελεύθερη είσοδο (VIDEO)
Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΜΠΑΡΛΗΣ και η παράταξή του “Άλιμος Όλοι Μαζί” προσκαλούν όλους τους μικρούς φίλους των νηπίων και προνηπίων του Δήμου Αλίμου στην θεατρική παράσταση με τίτλο: « Ένα κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα» στο θέατρο Κάρολος Κουν την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013, ώρα 11:00. Είσοδος Ελεύθερη.

Μία ακόμη πρωτοβουλία προσφοράς και αλληλεγγύης καθώς στην είσοδο του θεάτρου θα συγκεντρωθούν ρούχα, παιχνίδια και σχολικά είδη για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου.

Μια διαδραστική παράσταση για παιδικό και ενήλικο κοινό με ηθοποιό και εμψυχωμένα αντικείμενα... Μια Kυριακάτικη απόδραση στο χώρο της φαντασίας, ένα μαγικό ταξίδι σ’ ένα εικαστικό, μουσικό , ποιητικό παραμύθι που καλεί τους θεατές να συμμετάσχουν ενεργά στην εξέλιξη και τελική έκβαση του…

Η Αριστέα Κοντραφούρη, ηθοποιός-παιγνιοθεραπεύτρια συμμετέχοντας για χρόνια στην ομάδα “Πράσσειν Άλογα” και δημιουργώντας ταυτόχρονα στο χώρο του παιδιού με την συγγραφή έργων, σκηνοθεσία παραστάσεων μας μεταφέρει σε ένα ονειρικό θέαμα που συνδυάζει τον κόσμο της κούκλας, με αυτόν του παιχνιδιού, της υποκριτικής και αφήγησης.

Ένα κορίτσι αποκαθιστά τη χαρά και την ευτυχία στη δυστυχισμένη πολιτεία Σαρλενάκ, και το μόνο που δέχεται να πάρει για τη πράξη της αυτή είναι μια απλή βελόνα… Με αφετηρία το υπέροχο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη, δημιουργήθηκε μια διαδραστική παράσταση, που πραγματεύεται την απληστία. Στόχος της παράστασης είναι να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά μέσα από ευέλικτες φόρμες και απλά αντικείμενα παιχνίδια να συνδράμουν στην εκτέλεσή της με τη συμμετοχή της φαντασίας τους και να διακρίνουν την ομορφιά της λιτότητας μιας και ζουν σε μια κοινωνία που τώρα τους καλεί επιτακτικά και αιφνίδια να την ανακαλύψουν μετά από την πολυετή απαξίωσή της. Ο μαγικός, πολύχρωμος και απέριττος κόσμος της παράστασης τα ωθεί σε μια διαφορετική προσέγγιση.

Το Σκηνικό, κούτες που μετατρέπονται σε βάρκα, αυτοκίνητο, πύλη παλατιού. Ένα γάντι, ένα καπέλο και 6 κορύνες εμψυχώνονται και αφηγούνται το παραμύθι στα παιδιά. Τα παιδιά ζωγραφίζουν, δίνουν το δικό τους τέλος στο παραμύθι… Ανεβαίνουν στη σκηνή , γίνονται ηθοποιοί και το παίζουν. Παιδιά και ενήλικες μαθαίνουν το μυστικό τραγούδι των κατοίκων της Σαρλενάκ, τραγουδούν μαζί με αυτούς. Γίνονται όλοι κάτοικοι. Ένα κόκκινο μανιτάρι χορεύει, ενώ ένα κοστούμι κυβερνήτη ζωντανεύει…

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΜΙΑ ΒΕΛΟΝΑ, ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΒΕΛΟΝΑ παίζει για τα σχολεία, μετά από συνεννόηση, είτε στο θέατρο ή μεταφέρεται ακόμα και στο χώρο του σχολείου.

Ταυτότητα της παράστασης
«Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα μια απλή βελόνα» του Χρήστου Μπουλώτη
Την παράσταση επιμελήθηκε η Νέλλη Καρρά
Σκηνοθεσία , σύλληψη, δραμ. επεξεργασία, ερμηνεία: Αριστέα Κοντραφούρη
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Εμμανουέλα Καποκάκη
Χορογραφία , κινησιολογία׃ Αγγελική Παπαδάτου
Μουσική σύνθεση׃ Μανώλης Σπανός
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Φωτογραφίες׃ Κωσταντίνα Βασσάλου
Tις κούτες έχουν κατασκευάσει ο Κωστής Μίχαλος και ο Νίκος Κόνιαρης.

Αριστέα Κοντραφούρη:
Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Αρχή» της Νέλλης Καρρά. Σπούδασε ειδική αγωγή και ειδικεύτηκε στην παιγνιοθεραπεία στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας το ΑΘΥΡΜΑ. Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και υπήρξε στο βασικό πυρήνα της «Πειραματικής Σκηνής» του Εθνικού Θεάτρου σε πρωταγωνιστικούς ρόλους με έργα Παλαμά, Μπέκετ και Ευριπίδη. Το 2003 εντάσσεται στην ομάδα «Πράσσειν Άλογα» της Ε. Καποκάκη και παίζει σε όλες τις παραστάσεις της: Το 2004 συνεργάζεται με το «Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο», και επεξεργάζεται δραματουργικά το παραμύθι της παράστασης «Κανέλα και Δυοσμαράκι». Κάνει εδώ και 11 χρόνια θεατρικό παιχνίδι στα ειδικά παιδιά του «Πανευοϊκού Συλλόγου Άνθρωπος, Ελπίδα, Πολιτισμός». Συνεργάστηκε ως παιγνιοθεραπεύτρια με το κέντρο Ημέρας για αυτιστικά και ψυχωσικά παιδιά «Λιθαράκι» του παιδοψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής. Ε ίναι συντονίστρια της ομάδας θεατρικού παιχνιδιού του Very special Arts Hellas. Έπαιξε στην ταινία του Η. Δημητρίου Τρικολόρε. Έχει δώσει τη φωνή της σε μεταγλωττισμένες σειρές. Εργάζεται ως παιγνιοθεραπεύτρια και ως δασκάλα θεατρικού παιχνιδιού στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Αρθρογραφεί στους ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ της Καθημερινής (στήλη ‘ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ’). Από φέτος είναι υπεύθυνη των ατομικών και ομαδικών συναντήσεων που γίνονται στο Κουκλόσπιτο του εικαστικού θεάτρου κούκλας ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ, με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων μέσω της τέχνης. (culturenow.gr)

http://www.youtube.com/watch?v=eoDUoIVv36s

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.