8ο Δημοτικό και 6ο Νηπιαγωγείο Αλίμου: Να βρεθεί στέγη ΑΜΕΣΩΣ για να μην χάσουμε τα σχολεία




.(anokatostokalamaki.wordpress.com)

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (20-11-2013) συζητήθηκε το σοβαρό θέμα της υπουργικής εγκυκλίου που αφορά στις ιδρύσεις – συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων. Είναι γνωστό ότι την περασμένη χρονιά έγινανκινητοποιήσεις από Δήμο – γονείς – εκπαιδευτικούς ώστε να σταματήσουν τα σχέδια του υπουργείου για την κατάργηση του 6ου Νηπιαγωγείου και του 8ου Δημοτικού. Αυτό που τελικά πετύχαμε με τις κινητοποιήσεις ήταν να μην καταργηθούν τα σχολεία και να μπουν σε αναστολή οι οργανικές των εκπαιδευτικών για έναν χρόνο, με την προϋπόθεση να βρεθεί στέγη για τα σχολεία αυτά. Το 6ο Νηπιαγωγείο σχεδιάζεται να κτισθεί στην οδό Κεφαλληνίας και το 8ο Δημοτικό στην οδό 17ης Νοεμβρίου.

Παρέμβαση στο θέμα έγινε εκ μέρους του ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ από την τ. δημοτική σύμβουλο Ε. Μπελιά, η οποία αναφέρθηκε στην επείγουσα αναγκαιότητα να βρεθεί λύση στέγασης των σχολείων, ώστε να μην χαθούν την επόμενη σχολική χρονιά οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών και κατά συνέπεια και τα σχολεία. Επειδή ο ΟΣΚ καθυστερεί την έναρξη της ανέγερσης των σχολικών κτηρίων, ο Δήμος θα πρέπει κατεπειγόντως να συναντηθεί με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να διερευνηθεί το ζήτημα της στέγασης των σχολείων. Ο Δήμος θα μπορούσε να ενοικιάσει κάποιο κτήριο, αλλά επειδή είναι δύσκολο να βρεθεί κτήριο με προδιαγραφές σχολείου, η άμεση λύση στο πρόβλημα θα είναι η συστέγαση του 8ου Δημοτικού με κάποιο από τα δημοτικά που διαθέτει ελεύθερες αίθουσες. Αυτή η απόφαση μπορεί να παρθεί μόνο από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην εποχή της διάλυσης του δημόσιου σχολείου από τις κυβερνητικές πολιτικές, κανείς δεν μπορεί να μείνει στην απλή καταγγελία τους. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μην χαθούν τα σχολεία αυτά. Η ευθύνη της δημοτικής αρχής είναι πολύ μεγάλη.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.