12 εκατομμύρια ευρώ διεκδικεί εταιρία από το δήμο 3Β




 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Με «επίθεση ενημέρωσης» στους κατοίκους του Δήμου Βάρης – Βούλας- Βουλιαγμένης απαντά ο Δήμαρχος Σ. Πανάς, με αφορμή τη δικαστική διένεξη που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ της Μ.Ε.Ε.Κ.Β  (Μετοχική Εταιρεία Εκμετάλλευσης Κτήματος Βούλας)  και του Δήμου.

Για το σκοπό αυτό διοργανώνεται την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Δημαρχείο της Βούλας, ειδική εκδήλωση για την ενημέρωση των κατοίκων πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Στην εκδήλωση, που έχει ως θέμα «Oι δικαστικές διεκδικήσεις της Μ.Ε.Ε.Κ.Β. από το Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και οι επιπτώσεις τους στην οικονομική του βιωσιμότητα. Τα λάθη και οι παραλείψεις του παρελθόντος», ο Δήμαρχος Σ. Πανάς και εκπρόσωπος του Νομικού Γραφείου που συνεργάζεται με το Δήμο για τη διαχείριση του συγκεκριμένου ζητήματος, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους πολίτες για όλες τις πτυχές του , καθώς και για τις επόμενες ενέργειες που δρομολογεί η Δημοτική Αρχή προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Δήμου.
Με αφορμή την εκδήλωση αυτή, ο Δήμαρχος Σ. Πανάς έκανε την παρακάτω δήλωση:
« Καλώ όλους τους κατοίκους του Δήμου μας να δώσουν το παρόν την ερχόμενη Τετάρτη στην εκδήλωση που διοργανώνουμε, για να ενημερωθούν με έγκυρο τρόπο για ένα ζήτημα που μας αφορά όλους. Οι διεκδικήσεις της Μ.Ε.Ε.Κ.Β. από το Δήμο, ο τρόπος που διαχειρίσθηκαν οι προηγούμενες Διοικήσεις της Βούλας τις διεκδικήσεις αυτές  τα πρόσωπα και τα συμφέροντα και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω τους, είναι ζητήματα που μας αφορούν όλους. Γιατί έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της πόλης μας, αλλά και την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου μας. Η παρουσία των πολιτών θα δώσει δύναμη στη σημερινή Δημοτική Αρχή για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της πολύχρονης δικαστικής αντιπαράθεσης με την ΜΕΕΚΒ, ώστε να ανατρέψει αποφάσεις που αδικούν την πόλη και τους κατοίκους.»

” ΙΣΤΟΡΙΚΗ ” ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΒΟΥΛΑΣ  – (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ)
Σήμερα, με την ψήφιση και εφαρμογή του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, καθώς και με την δημιουργία του « Ταμείου αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας  του Δημοσίου », η δημόσια και κοινόχρηστη περιουσία κινδυνεύει από τους
αδηφάγους επενδυτές « σωτήρες».
Παλαιότερα, οι διεκδικήσεις ήταν τοπικού κατά κύριο λόγο χαρακτήρα και  παρουσιάζονταν με διάφορες νομικές μορφές, για να απαλύνουν τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης.
Στην πολύπαθη παραλία της Βούλας, εκτός των γνωστών προβλημάτων, προέκυψε και ένα νέο πρόβλημα διεκδίκησης, του οποίου η γέννηση (1924) έρχεται πριν ακόμη και από την ίδρυση της κοινότητας Βούλας (1926).
Το 1924 συστάθηκε η « Μετοχική Εταιρεία Εκμετάλλευσης του Κτήματος
Βούλας»,με το συμβόλαιο 6896/1924, για μια έκταση 1.100 στρεμ. , απ’ το “Σμαράγδι” έως το Ναυτικό Όμιλο Βούλας. Η Μετοχική Εταιρεία κατέτμησε την περιοχή σε οικόπεδα και την πούλησε, εντάσσοντάς την στο Σχέδιο Πόλης του εξοχικού συνοικισμού
Βούλας το 1926. Οι εκτάσεις που δεν μεταβιβάστηκαν, κατά πάγια τακτική των υπό ίδρυση κοινοτήτων, αποτέλεσαν τα εδάφη για τις κοινόχρηστες ανάγκες των κατοίκων, (σημερινή μορφή απαλλοτριώσεων και εισφορά σε γη και χρήμα για την
ένταξη στο Σχέδιο Πόλης). Από τότε 1926 περίπου έως και το 2001, οπότε και επανεμφανίστηκε η Μ.Ε.Ε.Κ.Β., αρχικά η κοινότητα και μετέπειτα ο Δήμος Βούλας νέμεται , με τη σύμφωνη γνώμη της κεντρικής Κυβέρνησης, την διεκδικούμενη παραλία αξιοποιώντας τη για το «καλό» των δημοτών.
Από το 2001 έως και σήμερα η Μ.Ε.Ε.Κ.Β. κατόρθωσε, με την εγκληματική «αμέλεια» της Δημοτικής Αρχής να γίνει αμετάκλητος κύριος της διεκδικούμενης έκτασης και να εγείρει αξίωση για αποζημίωση 12.500.000 Ευρώ.
➢ Τα ερωτήματα που τίθενται είναι: • Η Μ.Ε.Ε.Κ.Β. έχει νόμιμους αρχικούς τίτλους ιδιοκτησίας;
• Έχει συσταθεί νόμιμα το 1924;
• Η κατάτμηση, η ρυμοτόμηση και η ένταξη της περιοχής έγιναν νόμιμα το 1926;
• Πού ήταν όλα αυτά τα χρόνια η Μ.Ε.Μ.Ε.Κ.Β., δηλαδή το 1940, όταν έγινε η τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης Βούλας και καθορίστηκε η περιοχή ως κοινόχρηστος χώρος;
• Δήλωναν και φορολογούντο οι μέτοχοι ( αλήθεια πόσων ετών είναι; ) ή οι κληρονόμοι τους σε κληρονομητήρια – δηλώσεις ιδιοκτησίας -Κτηματολόγιο– δηλώσεις ακινήτων – Ε9 – Τ.Α.Π – την «ιδιοκτησία» τους αυτή;
• Πώς εμφανίστηκαν ξαφνικά το 2001 και χωρίς βέβαια αντιδικία από το Δήμο Βούλας αλλά και με «αμέριστη» βοήθεια από τη δικαιοσύνη κατόρθωσε να τελεσιδικήσει σε ανώτατο βαθμό την διεκδίκηση της ;
Άμεσα 6/12/2011 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών συζητείται η παράδοση απότον Δήμο και τους χρήστες των Ο.Τ. 472-473-474.
( Κατά την εκδίκαση ο νομικός του Δήμου Β.Β.Β. Κος Γιατράς , προσήλθε με το αίτημα της αναβολής , χωρίς όμως να επιχειρηματολογήσει και όπως ήταν φυσικό η αναβολή δεν εδόθη και η υπόθεση εκδικάστηκε εις βάρος του Δήμου και η παραλία εδόθη στους διεκδικητές ιδιώτες προς χρήση )

Στις 21/11/2013 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών συζητείται καταβολή αποζημίωσης από τον Δήμο 12.144.332,00 € νομιμοτόκως.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.