Συνεχίζονται τα σεμινάρια εναλλακτικής θεώρησης της ιστορίας στο κάμπινγκ Βούλας




Μετά  από την ολοκλήρωση των σεμιναρίων  της αρχαίας ελληνικής ιστορίας που διήρκεσε τρείς μήνες –  από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο 2013- και απέσπασε θετικές κριτικές,  συνεχίζονται από τις 14 Οκτωβρίου τα σεμινάρια της ρωμαϊκής περιόδου.
Η Εναλλακτική δράση εκτιμά ότι η γνώση της ιστορίας και η θεώρηση των ιστορικών γεγονότων μακριά από σκοπιμότητες και φανατισμούς είναι αναγκαία, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, που κρύβουν μεγάλους κινδύνους και για τη χώρα μας, αλλά και για όλη την ανθρωπότητα. Για το λόγο αυτό προσπαθούμε να αναλύσουμε και να συζητήσουμε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα την ιστορική εξέλιξη τόσο στην πατρίδα μας  όσο και σε όλο τον κόσμο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, έχοντας την πεποίθηση ότι  η ιστορία και ο πολιτισμός κάθε λαού συνθέτουν την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Κάτω από το πρίσμα  θα συνεχίσουμε φέτος την ανάλυση της ελληνικής ιστορίας με τη ρωμαϊκή, τη βυζαντινή, τη νεότερη και τη σύγχρονη  περίοδο, ενώ σχεδιάζουμε την επόμενη χρονιά να ασχοληθούμε με την παγκόσμια ιστορία.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη συνέλευση των εθελοντών του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου π. κάμπινγκ Βούλας για τη ευγενική παραχώρηση της αίθουσας
Η γραμματεία της Εναλλακτικής Δράσης

http://www.voulacamp.blogspot.gr/

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
(ΡΩΜΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ)
Έναρξη: Δευτέρα 14 Οκτωβρίου
Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της Αρχαίας Ελληνικής περιόδου τα σεμινάρια εναλλακτικής θεώρησης της ιστορίας θα συνεχισθούν με τη Ρωμαϊκή περίοδο. Ο προγραμματισμός της Εναλλακτικής Δράσης είναι να συνεχισθούν και να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούνιο με τις επόμενες περιόδους της Ελληνικής Ιστορίας ( Βυζαντινή, Νεότερη, Σύγχρονη)
Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι ελεύθερη και δωρεάν. Λόγω του περιορισμένου αριθμού των συμμετεχόντων (μέχρι 35 άτομα) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην οποία προηγούνται όσες και όσοι παρακολούθησαν τα σεμινάρια της Αρχαίας Ελληνικής περιόδου
Εισηγητής θα είναι ο ιστορικός Μάκης Σταύρου και σε κάθε σεμινάριο θα δίνονται σημειώσεις
Το πρόγραμμα για τη Ρωμαϊκή περίοδο:
Δευτέρα 14/10 Γενική επανάληψη της Αρχαίας Ελληνικής περιόδου
Δευτέρα 21/10 Η μετάβαση από την ελληνιστική στη Ρωμαϊκή περίοδο
Δευτέρα 4/11 Η επανάσταση του Σπάρτακου και η εμφάνιση του Χριστιανισμού
Δευτέρα 11/11 Η εξέλιξη της Ρωμαϊκής περιόδου από το 800 π.Χ μέχρι τους πολέμους με την Καρχηδόνα
Δευτέρα 18/11 Οι Γράκχοι, η κοινωνική επανάσταση, η αρχή του εμφυλίου, ο Μάριος και ο Σύλλας
Δευτέρα 25/11 Πομπήιος, Καίσαρας, Αντώνιος και Οκταβιανός
Δευτέρα 2/12 Η ηγεμονία του Αυγούστου και οι δυναστείες των Ιουλίων και Κλαυδίων
Δευτέρα 9/12 Πεφωτισμένη δεσποτεία, Φλάβιοι και Αντωνίνοι και οι εξελίξεις μέχρι το 2ο μ.Χ αιώνα
Δευτέρα 16/12 Η κρίση της αυτοκρατορίας κατά τον 3ο μ.Χ αιώνα, οι μεταρρυθμίσεις του Διοκλητιανού και του Κωσταντίνου, η μεταφορά της πρωτεύουσας από τη Ρώμη στο Βυζάντιο και το τέλος του αρχαίου κόσμου (δουλοκτησία)
Η Βυζαντινή περίοδος θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2014 και το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στα τέλη Νοεμβρίου
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στο κτίριο της εισόδου του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου π. κάμπινγκ Βούλας ( 200 μ. από το τέρμα του τράμ στη Βούλα)
Για περισσότερες πληροφορίες και τηλεφωνικές δηλώσεις συμμετοχής στη συντονίστρια των σεμιναρίων Υβόνη Βασταρούχα τηλ 6976002835
Δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να κάνετε και ηλεκτρονικ;a στο email [email protected] αναγράφοντας Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο (σταθερό και κινητό) και email
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.