Πανικός από τις παραιτήσεις – επιστολή ¨βόμβα” της Σιμητροπούλου




simitro1

Πανικός στο επιτελείο του δημάρχου Αλίμου Θάνου Ορφανού από τις παραιτήσεις των δημοτικών συμβούλων, Αναστασίας Σιμητροπούλου και Δημήτρη Δημάκη.
 Με επιστολή της η Αναστασία Σιμητροπούλου κάνει λόγο για “λήψη αποφάσεων με διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που είχε ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο” για “μη σφράγιση Υγειονομικών Καταστημάτων (βλέπε Bolivar), χωρίς αιτιολογία και σε πλήρη αντίθεση με τη γνωμοδότηση της δικηγόρου του Δήμου” για “άρσεις απαλλοτριώσεων με ελλιπή και σκοτεινά σημεία” ενώ καταγγέλει πως “Ακτή του Ήλιου” έχει στη διάθεσή της τα ονόματα και προσωπικά στοιχεία των δημοτών και εκδίδει κάρτες εισόδου για την παραλία σε όποιον και όπως η επιχείρηση αποφασίσει.
Δείτε ολόκληρη την επιστολή παραίτησης που έστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο:

Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Συνάδελφοι,

Ως νέος άνθρωπος, πριν από 3 χρόνια περίπου, ένιωσα την ανάγκη να συμμετάσχω ενεργά σε μία κοινή προσπάθεια για την πόλη μας. Ανταποκρίθηκα, λοιπόν, στο κάλεσμα του Δημάρχου και συμπαρατάχθηκα στη δημοτική του κίνηση.
Στην πορεία της θητείας μας, όμως, συνέβησαν γεγονότα, τα οποία δυστυχώς με απογοήτευσαν και αναγκαστικά με οδήγησαν στη σημερινή μου απόφαση.
Αντιμετώπισαμε φαινόμενα που σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να γίνουν ανεκτά, όπως ενδεικτικά:
– η εμφάνιση αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου με διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που είχαμε ψηφίσει, καθώς και
– η μη σφράγιση Υγειονομικών Καταστημάτων.
Στην τελευταία περίπτωση μάλιστα, παρόλο που εμπίπτει σε πεδίο ευθύνης μου (ως υπεύθυνη καταστημάτων), ουδέποτε ενημερώθηκα για την πρόσφατη Απόφαση 273/2013 της Οικονομικής Επιτροπής, με την οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η μη σφράγιση γνωστού παραλιακού κέντρου. Μία απόφαση χωρίς αιτιολογία και σε πλήρη αντίθεση με τη γνωμοδότηση της δικηγόρου του Δήμου.

Ενημέρωση δεν υπήρχε επιπλέον ούτε σε σοβαρά θέματα περιουσίας του Δήμου, όπως για παράδειγμα:
– η λειτουργία της ΑΔΗΠΑΛ Α.Ε. και
– οι άρσεις απαλλοτριώσεων με ελλιπή και σκοτεινά σημεία.
Όσον αφορά την εσωτερική λειτουργία της δημοτικής μας ομάδας, η ανυπαρξία συνοχής και πολιτικής ενότητας ήταν συχνό φαινόμενο. Κάθε διαφορετική άποψη αντιμετωπιζόταν εχθρικά και γινόταν στόχος επιθέσεων, αντί η Ομάδα μας να είναι ένα συλλογικό όργανο με ενημέρωση, ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και λήψη αποφάσεων με βάση το συμφέρον του δημότη.
Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζω τη λύπη μου και για την συμπεριφορά του κ. Δημάρχου εναντίον μου κατά τη σημερινή μας συνάντηση. Αντί να σεβαστεί την έντιμη στάση μου απέναντί του και τους πολιτικούς προβληματισμούς μου, επεχείρησε μια έντονη επίθεση σε βάρος μου με ανυπόστατες κατηγορίες.

 

Κύριοι συνάδελφοι,
Ο Δήμος πρέπει να αποτελεί το θετικό παράδειγμα. Εκλεγήκαμε για να υποστηρίζουμε το συμφέρον του δημότη και της κοινωνίας και όχι το προσωπικό ή πολιτικό μας συμφέρον.
Αδιαφορήσαμε παντελώς ακόμα και για όσα είχαμε στη διάθεσή μας και κοσμούν την πόλη μας: 1,5 χρόνο κλειστό το Γήπεδο Τραχώνων, το ίδιο και το Κολυμβητήριο, που λειτουργεί χωρίς άδεια. Στο Κολυμβητήριο μάλιστα παρουσιάστηκε και το απαράδεκτο φαινόμενο παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας.
Επιτρέψαμε στο κάθε συμφέρον να λειτουργεί χωρίς όρια και έλεγχο. Δεν είναι τυχαίο ότι Ιδιωτική Επιχείρηση , έχει στη διάθεσή της τα ονόματα και προσωπικά στοιχεία των δημοτών και εκδίδει κάρτες εισόδου για την παραλία σε όποιον και όπως η επιχείρηση αποφασίσει.
Η δυσαρέσκεια μου για όλα τα παραπάνω ήταν γνωστή στη δημοτική μας ομάδα, καθώς συχνά αναγκαζόμουν είτε να διαφοροποιούμαι με την ψήφο μου, είτε να απουσιάζω από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Είχα δηλώσει από την αρχή, και το δηλώνω και τώρα, ότι δεν είμαι και δε θα γίνω επαγγελματίας της πολιτικής.
Πιστεύω στη συλλογική προσπάθεια, αλλά είμαι και υποστηρικτής της αλήθειας και της νομιμότητας.
Λόγω και της επαγγελματικής μου ιδιότητας δε μπορώ πλέον ούτε να σιωπήσω, ούτε και να ανεκτώ άλλες νοσηρές καταστάσεις.
Αν και νέα, έχω μάθει να μη ρίχνω τις ευθύνες στους άλλους. Σήμερα, λοιπόν, αναλαμβάνω τις δικές μου:
Αποχωρώ από τη δημοτική παράταξη του κ. Δημάρχου για να μπορώ, όπως είχε πει και ο ίδιος στις προγραμματικές δηλώσεις του, να «έχω το δικαίωμα να κοιτάζω το δημότη στα μάτια, με ήσυχη τη συνείδηση μου».
Παραμένω ανεξάρτητο μέλος στο δημοτικό συμβούλιο και στις επιτροπές που το Σώμα με έχει ορίσει.
Επιτρέψτε μου, τέλος, να ευχαριστήσω όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους συναδέλφους μου, ιδίως όσους με υποδέχτηκαν και με στήριξαν.
Εξακολουθώ να ελπίζω σε ένα καλύτερο αύριο, υγιές και δημιουργικό.

Άλιμος, 4.10.2013
Με εκτίμηση,

Αναστασία Σιμητροπούλου
Δικηγόρος – Δημοτική Σύμβουλος Αλίμου

Η Αναστασία Σιμιτροπούλου γεννήθηκε το 1983 στη Σπάρτη Λακωνίας.
Μεγάλωσε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών βραβευόμενη κάθε χρόνο με Βραβείο και Αριστείο από το Δήμο Αθηναίων ως αριστούχος μαθήτρια.
Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και καλά Γαλλικά. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2001 – 2005) και από τον Σεπτέμβριο του 2007 Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Ως μέλος τρίτεκνης οικογένειας γνωρίζει καλά τα προβλήματα της πολυμελούς οικογένειας, γι’ αυτό από νωρίς και παράλληλα με τις σπουδές της άρχισε να εργάζεται.
Από τα σχολικά καθώς και τα φοιτητικά της χρόνια και λόγω του συνεχούς προβληματισμού της για την ποιότητα και τον τρόπο ζωής της, συμμετείχε το 1999 σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό με θέμα «Ρατσισμός» και έλαβε το δεύτερο βραβείο εκπροσωπώντας το σχολείο της στη Βουλή των Εφήβων, όπως επίσης έχει λάβει μέρος σε πλήθος συνεδριάσεων, ημερίδων και σεμιναρίων σχετικά με το Περιβάλλον, την Υγεία, την Επικοινωνία, τις Δημόσιες Σχέσεις, τα Νομικά Θέματα και τα Δικαιώματα των Ανθρώπων.
Δημήτρης Δημάκης γεννήθηκε στο Αγρίνιο, όπου έζησε μέχρι τα γυμνασιακά του χρόνια. Ήρθε στην Αθήνα στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Η πορεία του στην αγορά εργασίας, υπήρξε πολυποίκιλη και δημιουργική. Ξεκινώντας από τον ιδιωτικό τομέα εργάστηκε σε πολλές δουλειές μέχρι την πρόσληψη του στον ΟΣΕ, από τον οποίο αποχώρησε εκούσια για να δραστηριοποιηθεί στο ελεύθερο επάγγελμα.
Σήμερα είναι ιδιοκτήτης σχολής υποψηφίων οδηγών οχημάτων.
Ζει στον Άλιμο, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών, του Κωστή και του Τάσου φοιτητές μηχανολογίας.
Είναι εκλεγμένο μέλος για δεύτερη συνεχή θητεία του ΔΣ του ΑΟ Τραχώνων Αλίμου, με τον οποίο ασχολείται ενεργά.
Ειδικότερα,έχει καθήκοντα εφόρου στο εφηβικό τμήμα ποδοσφαίρου, αλλά η συμμετοχή του επεκτείνεται σε όλες τις δράσεις του Ομίλου (ανάπτυξη του ανδρικού τμήματος ποδοσφαίρου, διάδοση αναβάθμιση και στήριξη των τμημάτων υποδομής του συλλόγου), διότι είναι φανερό ότι η νεολαία που ασχολείται με τον αθλητισμό και όχι απαραίτητα πρωταθλητισμό,είναι πολλαπλά κερδισμένη.
Την διετία 2007-2008 διετέλεσε Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αλίμου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.