Ο Δρόμος Της Γιόγκα (VIDEO)




ΕΛΕΝΑ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ>
Αθλητική Φυσικοθεραπεύτρια, personal trainer και δασκάλα της γιόγκα.
Φωτογραφήθηκε στον Αστέρα Βουλιαγμένης >Photo: Jordan Makarof

Η ΕΛΕΝΑ ΛΕΕΙ:
Η αγάπη μου για την ανθρώπινη “κίνηση” εκδηλώθηκε από νωρίς όταν μικρή ανακάλυψα τον κλασικό χορό. Σήμερα που δεν ασχολούμαι πια με το μπαλέτο τρέχω για να τροφοδοτώ την ψυχική μου υγεία, εκτός απο τη φυσική μου κατάσταση.
Στόχος σε κάθε μου προπόνηση είναι να φέρνω σε πέρας τις προκλήσεις που θέτω στον εαυτό μου. Και να αισθάνομαι υγιής και δυνατή.
Το πάθος για την άσκηση και η αγάπη για όλα όσα αυτή προσφέρει, υπερνικά οποιονδήποτε βαθμό σωματικής κούρασης.
Αυτό που με “ανεβάζει” στο τρέξιμο είναι όταν καταφέρνω να ξεπερνάω τις προσδοκίες μου και να φτάνω πιο μακρυά!
Έχω τρέξει σε αγώνες και η εμπειρία ήταν αξέχαστη. Θα ήθελα κάποτε να τερματίσω και στο μαραθώνιο, αφού όμως πρώτα κάνω την κατάλληλη προετοιμασία.
Κάνω παντοτε διατάσεις πριν και μετά το τρέξιμο, κυρίως εμπνευσμένες απο τη γιόγκα. Η γιόγκα συγκεντρώνει όλα τα πλεονεκτήματα για μυική ευλυγισία και ψυχοπνευματική ανάταση.
Καταγράφω κάθε απόσταση που διανύω μέσω ενός app που διαθέτω στο κινητό – δεν τρέχω ποτέ χωρίς αυτό. 
Συνήθως τρέχω μόνη ή με το σκυλάκι μου, ένα Jack Russel, που με συνοδευει με περισσή χαρά!
Το τρέξιμο είναι η καλύτερη δικαιολογία για να μην κάνεις δίαιτα. Όταν “καταπίνεις” χιλιόμετρα πάντοτε έχεις περιθώριο να τρως και κάτι παραπάνω…
Ο συγχρονος τροπος ζωής έχει περιορίσει τις ανθρώπινες δραστηριότητες στον καθιστικό χειρισμό μηχανημάτων. Είναι λοιπόν ανάγκη του ανθρώπου να ξαναβρεί τον εαυτό του μέσα απο την άσκηση!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ:
Στο http://www.youtube.com/watch?v=8JL5zxFTF_A&feature=relmfu η Ελενα παρουσιάζει, αποκλειστικά για το Ladies Run, ένα σετ διατάσεων προθέρμανσης για το τρέξιμο.
Ενώ στο http://www.youtube.com/watch?v=pYWpeip0ebQ εκτελεί διατάσεις εμπνευσμένες απο τη γιόγκα, ειδικά για την αποθεραπεία μετά το τρέξιμο, με τη σφραγίδα του Ladies Run.
Λεπτομέρεια: Προσέξτε τα καταπληκτικά κολάν -χρυσό στην προθέρμανση, ιριδίζον μαύρο στην αποθεραπεία- που φοράει μπροστά στην καταγάλανη πισίνα του Arion resort της Βουλιαγμένης.

http://ladiesrun.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.