Φωτορεπορτάζ από την παρέλαση στον Άλιμο




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Οι Αλιμιώτες με την εντυπωσιακή παρουσία τους στην παρέλαση που έγινε στην Λεωφόρο Καλαμακίου τίμησαν και φέτος την επέτειο του μεγάλου ΟΧΙ που είπε ο Ελληνικός Λαός απέναντι στις δυνάμεις του φασισμού.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη δοξολογία που έγινε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου παραβρέθηκαν όλες οι Αρχές της πόλης. Στη συνέχεια έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων στη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Κατατέθηκαν συνολικά 19 στεφάνια από εκπροσώπους των αρχών, των συλλόγων, των φορέων και κομμάτων της πόλης, ενώ εννέα φορείς κατέθεσαν αντί για στεφάνι χρήματα σε κοινωφελή ιδρύματα.
Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Δήμαρχο Αλίμου Θάνο Ορφανό: «Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή. Το νόημά της παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, ειδικά στην σημερινή συγκυρία. Μια συγκυρία που χαρακτηριστικό της είναι η δοκιμασία του ελληνικού λαού, που είναι πολύπλευρη.
Δοκιμάζονται οι αντοχές αυτού του λαού, μα κυρίως το αίσθημα δημοκρατικότητας και δικαιοσύνης το οποίο διαχρονικά διακατέχει όσους κατοικούν σε τούτο τον τόπο.
Πριν 73 χρόνια, αυτή την αυγή της 28ης Οκτώβρη 1940, το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, αποτέλεσε ένα ιστορικό και διαχρονικό «ΝΑΙ»!
Ένα «ΝΑΙ» στην αξιοπρέπεια!
Ένα «ΝΑΙ» στην δικαιοσύνη!
Ένα «ΝΑΙ» στην Ελλάδα!
Αυτό το «ΝΑΙ» αποτελεί ολοφώτεινο φάρο για τις επόμενες γενιές από τότε.
Φωτίζει την πορεία μας. Δίνει ρότα σιγουριάς, σε καιρούς δύσκολους και τρικυμισμένους, όπως είναι άλλωστε αυτοί που διανύουμε. Τα μηνύματα αυτής της μέρας αφουγκραζόμαστε, αφού τα έχουμε ανάγκη όσο ποτέ. Γιατί η Ελλάδα, η χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, δεν είναι ποτέ δυνατόν να συμβιβαστεί με τον φασισμό. Γιατί η Ελλάδα διαχρονικά έχει μηδενική ανοχή σε πρακτικές ναζισμού, σε όλες τις εκφάνσεις και εκδοχές τους».
Επίσης, ο Δήμαρχος Αλίμου απευθύνθηκε ξεχωριστά στους νέους του Αλίμου με τα λόγια: «Σε αυτούς τους καιρούς, που η πατρίδα μας και ο λαός της δοκιμάζονται σκληρά και σε πολλές περιπτώσεις ακραία απάνθρωπα, προσβλέπουμε σε εσάς.
Ο δυναμισμός σας, οι γνώσεις σας, ο ρεαλισμός που διακατέχει την σκέψη σας και ο ρομαντισμός που ακολουθεί τα όνειρά σας, μας κάνουν αισιόδοξους πως εσείς θα καταφέρετε για την Ελλάδα μας όσα δεν μπόρεσε η δική μας γενιά.
Πάρτε μαθήματα από αυτούς που έχτισαν το ιστορικό 1940.
Κάντε τα φάρο και οδηγό σας!
Και χτίστε πάλι την Ελλάδα μας, με υλικά διαχρονικά, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Από αυτά τα «υλικά» υπάρχουν μπόλικα γύρω μας, σε τούτο τον τόπο.
Αγαπήστε τον άνθρωπο!
Κλείστε στην ψυχή σας την Ελλάδα!
Ενώστε τα χέρια!
Ζήτω η Δημοκρατία!
Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!
Ζήτω η νίκη των Ελλήνων κατά του ναζισμού!
Ζήτω η ελληνική νεολαία!».
Μετά την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Δήμαρχο Αλίμου Θάνο Ορφανό, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τη Θράκη, υπό τις οδηγίες των χοροδιδασκάλων Σταυρούλας Μακρή και Λευτέρη Κορναράκη.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση στην Λεωφόρο Καλαμακίου, η οποία συντονίσθηκε από τους καθηγητές φυσικής αγωγής του 5ου Γυμνασίου Αλίμου Κωνσταντίνο Πράσινο και του 4ου Λυκείου Αλίμου Μιχάλη Κεχαγιά.
Παρήλασαν συνολικά 9 φορείς, 8 δημοτικά σχολεία, 5 γυμνάσια και 6 λύκεια που λειτουργούν στη πόλη μας.
Καθόλη τη διάρκεια της παρέλασης παιάνιζε η μπάντα του Μουσικού Σχολείου Αλίμου.

Από το Γραφείο Τύπου &
Δημοσίων Σχέσεων

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.