Δράσεις για την Καρδιά




Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις περιλαμβάνουν :

1. Πρόγραμμα Δωρεάν Πρόβλεψης Κινδύνου Καρδιαγγειακών Παθήσεων (μέτρηση Heart Score). Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου περιλαμβάνει τη δωρεάν μέτρηση της αρτηριακής πίεσης & της χοληστερόλης, τη λήψη δημογραφικών στοιχείων, την καταγραφή των καπνιστικών συνηθειών ενώ δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη Συμβουλευτική Νοσηλευτική. Σε όλους τους εξεταζομένους θα δοθούν ενημερωτικά φυλλάδια για την υπέρταση, την χοληστερόλη και οδηγίες διατροφής. Ο έλεγχος θα διεξαχθεί στις : 21, 22 & 23 Οκτωβρίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης, (Κύπρου 68) και ώρες: 09:00 – 14:00 Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας

2. Σεμινάρια Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης σε εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται σε μαζικούς χώρους, όπως καθηγητές, επαγγελματίες υγείας, προπονητές, αθλητές. Νηπιαγωγούς κ.α. .Ο καθορισμός των συμμετεχόντων-ομάδων θα γίνει από την κοινωνική υπηρεσία και τα σεμινάρια θα γίνουν στο ΩΚΚ. Η εκπαίδευση έχει διάρκεια μία ημέρα.

Τονίζεται ότι η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε όπως επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΩΚΚ www.onasseio.gr ή στο τηλέφωνο της κοινωνικής υπηρεσίας:2109961973.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.