ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ή ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ; Βάφτισαν το νέο Κλειστό Δημοτικό Γήπεδο της Ν. Σμύρνης σε «Γήπεδο Πανιωνίου»…




ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ή ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ; Βάφτισαν το νέο Κλειστό Δημοτικό Γήπεδο της Ν. Σμύρνης σε «Γήπεδο Πανιωνίου»…

(e-epikaira.gr)

Εκπλήσσοντας τους πάντες ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, την κατασκευή «νέου γηπέδου μπάσκετ του Πανιωνίου», κάτι που τις τελευταίες ώρες έχει ανακοινωθεί (εκ νέου για δεύτερη φορά μετά το 2010) από την Περιφέρεια Αττικής.

Βάσει της αρχικής μελέτης που έχει γίνει το νέο κλειστό πρόκειται να ανεγερθεί στο ίδιο ακριβώς σημείο που βρίσκεται το υπάρχον γήπεδο.  Θα έχει 3.500 θεατές χωρητικότητα και το όνομά του θα είναι «Μπόμπαν Γιάνκοβιτς».

Οι χρήσεις του Συγκροτήματος θα έχουν αθλητικό, εμπορικό και κοινωνικό χαρακτήρα, συγκεκριμένα θα περιλαμβάνουν πολλά αθλήματα.

Το μέγα θέμα που προκύπτει τόσο μετά την ανακοίνωση της Περιφέρειας, όσο και από την κοινοποίηση αυτής από τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης, είναι η αναφορά του κλειστού γυμναστηρίου ως «γήπεδο Πανιωνίου». Και αυτό γιατί όπως είναι γνωστό, το κλειστό της Νέας Σμύρνης δεν ανήκει στον Πανιώνιο, αλλά είναι δημοτικό. Ο Πανιώνιος, μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο, απλά φιλοξενείται σε αυτό, δεν είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου…

Σε ένα δημοτικό γήπεδο, αγωνίζονται και προπονούνται πολλά ακόμα σωματεία της Νέας Σμύρνης και της ευρύτερης περιοχής. Εάν το γήπεδο πάψει να είναι δημοτικό, τότε την αποκλειστική χρήση των εγκαταστάσεων θα έχει ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. και καμία άλλη ομάδα…

Αποτελεί συνεπώς τεράστιας σημασίας το ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης του νέου γηπέδου και η αναφορά τόσο της Περιφέρειας, όσο και του Δημάρχου σε «νέο γήπεδο του Πανιωνίου» αποτελεί σοβαρό ολίσθημα το οποίο γίνεται είτε από ασχετοσύνη (πράγμα απίθανο) ή από μία προσπάθεια ψηφοθηρίας, αφού σε λίγους μήνες έχουμε εκλογές. Έτσι το κλειστό της Νέας Σμύρνης ανακοινώθηκε παράλληλα με τη χρηματοδότηση γηπέδων που ανήκουν σε άλλες ομάδες (ΑΕΚ, ΠΑΟ) για να προκαλέσουν την θετική ανταπόκριση των φιλάθλων από λαοφιλή σωματεία.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Στις περιπτώσεις τόσο της ΑΕΚ, όσο και του ΠΑΟ, η Περιφέρεια ορθώς ανακοίνωσε. Τα γήπεδα αυτά, για τα οποία δίνονται τα χρήματα ανήκουν στις ομάδες αυτές. Το νέο κλειστό γήπεδο της Νέας Σμύρνης, όπως και το υπάρχον, είναι όμως ΔΗΜΟΤΙΚΟ. Δηλαδή κατασκευάζεται για χρήση από όλες τις ομάδες της Νέας Σμύρνης (και όμορων Δήμων) και άρα δεν είναι του Πανιωνίου. Ο Πανιώνιος θα είναι μία από τις ομάδες που θα αγωνίζονται σε αυτό. Μπορεί να είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος, αλλά δεν θα έχει αποκλειστική χρήση του χώρου.

Τόσο ο νεοσμυρνιώτης Περιφερειάρχης κ. Σγουρός, όσο και ο Δήμαρχος της Νέας Σμύρνης κ. Τζουλάκης, είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το γήπεδο της οδού Αρτάκης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ και ούτε ΘΑ ΕΙΝΑΙ του Πανιωνίου, αλλά Δημοτικό. Τίθεται λοιπόν το (ρητορικό) ερώτημα, γιατί προέβησαν σε τέτοιες ανακοινώσεις. Εκτός εάν πρόκειται να χαρίσουν το νέο γήπεδο στον Ιστορικό Πανιώνιο και μας το κρατάνε για έκπληξη….

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.