Βγήκαν στο δρόμο οι μαθητές της Ηλιούπολης




(geranista.wordpress.com)

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν μαθητές από τα σχολεία της Ηλιούπολης  το πρωί της Παρασκευής, στο Δημαρχείο της πόλης, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για το «νέο σχολείο» που ψηφίστηκε πρόσφατα, αλλά και συνολικά για την πολιτική που τσακίζει τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Οι μαθητές βροντοφώναξαν ότι δεν πρόκειται να γίνουν σύγχρονοι σκλάβοι, αμόρφωτοι, χωρίς δικαιώματα. Ήδη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολλά και ο νέος νόμος τα οξύνει ακόμα περισσότερο, κάνοντας τη ζωή των μαθητών αφόρητη.
Οι μαθητές προσπάθησαν να συναντηθούν με το δήμαρχο, ο οποίος όμως δήλωσε …απών, στο Δημαρχείο ωστόσο ήταν κάποιοι αντιδήμαρχοι που αρνήθηκαν οποιαδήποτε συνάντηση.
Η άρνηση τους είναι δικαιολογημένη, τι θα μπορούσαν να απαντήσουν σε ‘‘παιδιά’’ που ξέρουν τι ζητάνε, ποιος είχε τα ‘‘κότσια’’ να αντιπαρατεθεί στα ‘‘παιδιά’’ που δεν πήγαν να σπάσουν και να κάψουν, αλλά πήγαν να απαιτήσουν ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει.
Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Θοδώρα Καραγιαννίδου, μίλησε με τα παιδιά και μεταξύ άλλων τους είπε ότι: «…, η ανάγκη συντονισμού του αγώνα μεταξύ των μαθητών, αλλά και των εργαζομένων όλης της περιοχής…», είναι αυτό που πρέπει να συζητήσουν από δω και πέρα, για να αντισταθούμε όλοι μαζί εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, μαθητές, σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που κλείνει σχολεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια για να πλουτίζουν οι εκμεταλλευτές του πλούτου που παράγεται.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.