Μάχη στη Νέα Σμύρνη – Τζουλάκης Vs Κουτελάκη




(e-epikaira.gr)

Ραγδαίες εξελίξεις δρομολογούνται σύντομα στην παράταξη της πλειοψηφίας του Δήμου μας. Ο σημερινός δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να διεκδικήσει και πάλι τη δημαρχία στις ερχόμενες εκλογές κόντρα στον ιδρυτή της παράταξης και πολιτικό του «μέντορα» Γιώργο Κουτελάκη που επίσης επιθυμεί σφόδρα να κατέβει.

Χαρακτηριστικό των προθέσεων των δυο ηγετών της παράταξης είναι και το γεγονός ότι έκαναν ξεχωριστά βόλτα στην Ομήρου και περνώντας από συντροφιά πάλαι ποτέ πολιτικών τους φίλων που συχνάζει έξω από το εμπορικό κέντρο δήλωσαν ευθαρσώς ότι επιθυμούν να κατέβουν ως υποψήφιοι δήμαρχοι. Τόσο οι χωριστές εμφανίσεις Τζουλάκη και Κουτελάκη όσο και οι δηλώσεις τους περί αυτόνομης καθόδου τους, προκάλεσαν έκπληξη στους παρευρισκόμενους που προσπάθησαν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες αλλά οι δυο μονομάχοι δεν άνοιξαν περισσότερο τα χαρτιά τους…

«Εγώ δεν είμαι δήμαρχος μιας χρήσης» ακούστηκε πάντως να λέει προχτές ο δήμαρχος σε φίλο του θέλοντας έτσι να «αποκουτελακοποιήσει» το πολιτικό του προφίλ και να ενισχύσει την αυτόνομη παρουσία του. Την ίδια όμως ώρα οι φίλοι του Γ. Κουτελάκη διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους ότι «ο Γιώργος είναι έτοιμος και ο Σταύρος θα την… πατήσει»!

Η αναμέτρηση του Οκτωβρίου…

Οι προθέσεις και των δυο έχουν προκαλέσει εκνευρισμό και απογοήτευση μεταξύ των δημοτικών συμβούλων και των στελεχών της πλειοψηφούσας παράταξης που ζητούν από τους μονομάχους να ξεκαθαρίσουν σύντομα τις προθέσεις τους. Στα πλαίσια αυτά αναμένονται πρωτοβουλίες του δημάρχου προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα… Όπως πληροφορούνται τα «Επίκαιρα» θα συγκαλέσει ολομέλεια της παράταξης, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον Οκτώβριο στην οποία θα ζητήσει από τα στελέχη να δηλώσουν ποιον επιθυμούν ως επικεφαλής τους στις προσεχείς εκλογές. «Ας αποφασίσουν εκείνοι ποιον θέλουν, εγώ πάντως θα είμαι υποψήφιος» λέει ο δήμαρχος σε όποιον τον ρωτάει. Η αρχική του σκέψη ήταν να συγκαλέσει την παράταξη αμέσως μετά τις γιορτές. Όμως η φθορά την οποία έχει υποστεί η πλειοψηφία μετά από 16 χρόνια δημαρχίας σε συνδυασμό με τα σκάνδαλα που ξεσπούν σαν θύελλα και τα ενδοπαραταξιακά μαχαιρώματα, τον αναγκάζουν να αναλάβει πολύ νωρίτερα τις πρωτοβουλίες αυτές…

Κραυγή αγωνίας…

Χαρακτηριστικό του εκνευρισμού που επικρατεί στους κόλπους της παράταξης είναι και το γεγονός ότι στην τελευταία συνεδρίαση των συμβούλων της πλειοψηφίας, αρκετοί από αυτούς όπως η Φ. Φωτεινοπούλου, ο Φ. Μαζαράκης, ο Ανδρ. Πάγκαλης κ.α. ζήτησαν επίμονα από το δίδυμο Τζουλάκη-Κουτελάκη να ξεκαθαρίσει «τώρα πριν είναι αργά» τι θα κάνει. Μάλιστα η Ελ. Κασίμη φέρεται να είπε ότι «δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο. Μας ρωτάει ο κόσμος τι θα κάνετε και δεν ξέρουμε τι να του πούμε…»

«Ομόνοια και αγάπη»

Τις ανησυχίες και την αγωνία των συμβούλων του επιχείρησε να καθησυχάσει ο δήμαρχος που παρενέβη κατασταλτικά τονίζοντας να μην ακούν αυτά που λέγονται και γράφονται γιατί υπάρχει «ομόνοια και αγάπη με το Γιώργο» (sic) και πως σύντομα όλα θα ξεκαθαριστούνε… Βέβαια δεν εξήγησε γιατί, αφού υπάρχει τόση «ομόνοια και αγάπη», ο Γ. Κουτελάκης αποφεύγει συστηματικά να «βάλει πλάτη» στις καταγγελίες του Νίκου Στέφου για τα σκάνδαλα με τις μαϊμού αποδείξεις και της υπεξαίρεσης του ταμείου του δημοτικού κολυμβητηρίου. Αλλά και ο αντιδήμαρχος δεν εξηγεί γιατί δεν παρίστατο στην κρίσιμη συνεδρίαση της αντικατάστασης του παραιτηθέντος προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γ. Καρούμπα, συνεδρίαση που ίδιος μάλιστα είχε συγκαλέσει!

Ο «κουμπάρος» και τα αλληλοκαρφώματα…

Πάντως το περιβάλλον του Στ. Τζουλάκη εμφανίζεται αισιόδοξο για την προοπτική να είναι εκείνος που θα οδηγήσει την παράταξη και πάλι στις εκλογές. ΟΙ φίλοι του υποστηρίζουν ότι αργά αλλά σταθερά έχει αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των μηχανισμών του Δήμου με εξαίρεση την καθαριότητα όπου δεν μπόρεσε να «τιθασεύσει» τον κουμπάρο και πρωτοπαλίκαρο του Γ. Κουτελάκη Θ. Μάτζιο, μοιράζει κατά την κρίση του πλέον τα κονδύλια του Δήμου και επισημαίνουν ότι ελέγχει τη πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της παράταξης. Αντίθετα οι άνθρωποι του Γ. Κουτελάκη επιμένουν ότι «αν ο Τζουλάκης τολμήσει να προκαλέσει ρήγμα στην παράταξη, τότε θα ηττηθεί στις εκλογές γιατί μόνο ο Γιώργος είναι ικανός να την οδηγήσει και πάλι στη νίκη…»

Τα κουκιά των μονομάχων…

Το βέβαιο είναι ότι τα δυο «στρατόπεδα» μετρούν ήδη τα κουκιά τους. Από τη μέχρι στιγμής «καταμέτρηση» φαίνεται πως ο σημερινός δήμαρχος έχει την πλειοψηφία των συμβούλων γεγονός που ενισχύει την αυτοπεποίθησή του ενόψει της επικείμενης ενδοπαραταξιακής αναμέτρησης. Στο «στρατόπεδο» Τζουλάκη προσμετρώνται οι Κ. Πούλιος, Πολ. Συρίγος, Διον. Αρκαδινός, Τρ. Αλικάτορας, Γ. Κρικρής, Κ. Τσουράκης, Βαγ. Χατζατουριάν κ.α. ενώ στην πλευρά Κουτελάκη υπολογίζονται οι Μαρ. Ιακωβάκη, Θοδ. Καστόρης, Φωτ. Μαζαράκης, Αφροδ. Μάντζιου, Δημ. Μπίσαλας και Κατ. Κουτετέ… Στην παράταξη όμως υπάρχουν και άλλοι σύμβουλοι, σχετικά λίγοι, που είτε έχουν ήδη αποστασιοποιηθεί είτε αναμένουν προς τα πού θα γείρει η πλάστιγγα για να καθορίσουν κι εκείνοι την τελική τους στάση…

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.