«Το αμάρτημα της μητρός μου» στο Κάρολος Κουν – είσοδος 10 ευρώ





Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων γιορτάζει φέτος τα τριάντα του χρόνια και παρουσιάζει το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 στις 21:00 μ.μ. στη Θεατρική Σκηνή του Δήμου Αλίμου «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου & Θησείου) την παράσταση «Το αμάρτημα της μητρός μου», βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού.
Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής πεζογραφίας, που χαρακτηρίστηκε καινοτόμο για την εποχή του και το οποίο γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, αποτελεί ένα αυτοβιογραφικό οικογενειακό δράμα με κύρια πρόσωπα τον αφηγητή και τη μητέρα του. Στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Δήμος Αβδελιώδης πρωταγωνιστούν ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και η Ρένα Κυπριώτη.
Επηρεασμένο από τα λογοτεχνικά ρεύματα της Δυτικής Ευρώπης, «Το αμάρτημα της μητρός μου», είναι το πρώτο νεοελληνικό διήγημα που αναφέρεται στο ψυχικό μαρτύριο διεισδύοντας βαθιά στην ανθρώπινη ψυχή. Ο Βιζυηνός, ένας από τους πιο εμπνευσμένους έλληνες λογοτέχνες, αφηγείται την ιστορία με αμεσότητα, σε ένα κείμενο που προκαλεί συγκίνηση.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ηθογραφικό και ψυχογραφικό έργο, από τα πιο αξιόλογα της λογοτεχνίας μας. Με έντονο το αυτοβιογραφικό στοιχείο, το διήγημα αναφέρεται στις απελπισμένες, αλλά μάταιες προσπάθειες της χήρας μητέρας του συγγραφέα να σώσει την άρρωστη κόρη της, η οποία τελικά πεθαίνει. Κάτω από το ίδιο ψυχολογικό πρίσμα παρουσιάζονται και πράξεις της ίδιας, όπως η υιοθεσία δυο κοριτσιών μετά τον θάνατο της κόρης της. Πράξεις με υπαρξιακό νόημα, καθώς υπαγορεύονται από τις ενοχές της από το «αμάρτημα» που άθελά της διέπραξε στο παρελθόν.
Τιμή εισιτηρίου: 10 €υρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου 210. 99 42 500 και 210. 98 52 251.

Από το Γραφείο Τύπου &
Δημοσίων Σχέσεων

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.