Σπιτική πατατόπιτα (εύκολη συνταγή)




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)
«Μια πολύ απλή, γρήγορη, οικονομική αλλά όμως πολύ νόστιμη πίτα για το τραπέζι σας»
Ελένη Μπουσουνάκη, Π. Φάληρο ΑττικήςΥΛΙΚΑ (για ένα μικρό ταψάκι)
– 4 φύλλα κρούστας
– Λιωμένο βούτυρο (για την επάλειψη των φύλλων)
– 4-5 μεγάλες πατάτες (καθαρισμένες και βρασμένες )
– 2 φέτες ψιλοκομ. μπέικον
– 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος (35%)
– Κίτρινα τυριά (ότι έχετε στο ψυγείο)
– 1 κουτ. σούπας απαλή μουστάρδα
– Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πολτοποιούμε τις βρασμένες πατάτες με πιρούνι και τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Έχουμε το μάτι στη μεσαία σκάλα και προσθέτουμε τη κρέμα γάλατος και το μπέικον, σε μικρά κομματάκια, ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη μουστάρδα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Έπειτα, προσθέτουμε τα τυριά, σε φετούλες ή σε μικρά κομματάκια, αφήνουμε να «ενωθούν» τα υλικά και αποσύρουμε.

2. Βουτυρώνουμε τα φύλλα με πινελάκι και δύο από αυτά τα απλώνουμε στο πυρέξ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και αδειάζουμε την γέμιση στα φύλλα, ισιώνοντας την με σπάτουλα ώστε να πάει ομοιόμορφα παντού. «Σκεπάζουμε» την γέμιση με τα άλλα δύο φύλλα, αφού βέβαια τα βουτυρώσουμε κι αυτά. Τέλος, χαράζουμε σε κομμάτια την πατατόπιτα και την ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά (ή ανάλογα τον φούρνο) έως ότου το φαγητό μας αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Μερίδες: 6

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.