Σημαντική πρωτοβουλία για τις συγκοινωνίες στον Άλιμο από τον συνδυασμό “Άλιμος Όλοι μαζί”





Δελτίο τύπου του συνδυασμού « Άλιμος Όλοι Μαζί ». Στις 19 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία του συνδυασμού ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση με τους φορείς του Δήμου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα: «ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ»

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των κάτωθι φορέων :

1) Εξωραϊστικός Σύλλογος Κυθηρίων «Η Μυρτιδιώτισσα»

2) Εξωρ. – Πολιτιστ. Σύλλογος & Πνευματικό Κέντρο Οικισμού Εκτελωνιστών

3) Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Λόφος Πανί»

4) Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Ζωοδόχος Πηγή»

5) Πολιτιστικός Σύλλογος «Θουκυδίδης ο Αλιμούσιος»

6) Πολιτιστικός-Λαογραφικός Ιστορικός Σύλλογος «Το Καλαμάκι»

7) Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων «Το Μικρό Λιμανάκι»

8) Σύλλογος Αρκάδων Αλίμου «Ο ΠΑΝΑΣ»

9) Σύλλογος Μεσσαριτών Θήρας

10) Πολιτιστικός Όμιλος Καλαμακίου «ΠΟΚ»

11) Κοινωνικό & Πνευματικό Κέντρο «Η Ένωση»

12) Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος «Στησίχορος»

13) Ναυτικός Όμιλος Αλίμου «ΝΟΑ»

14) Κίνηση Πολιτών Αλίμου

15) Αθλητικός Όμιλος Τραχώνων

16) Αθλητικό Σωματείο «Ένωση Τραχώνων / Δία Αλίμου»

17) Αθλητικός Όμιλος Τραχώνων / Βόλεϊ Γυναικών

18) Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλίμου

Επίσης παρευρέθησαν ο πρώην Δήμαρχος Αλίμου, κ. Αργύρης Αργυρίου, δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ο τοπικός τύπος και δημότες.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που έλαβαν τον λόγο, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία του συνδυασμού ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, αφού όλοι θεωρούν ότι το συγκοινωνιακό είναι ένα πρόβλημα στο οποίο απαιτούνται άμεσες διορθωτικές παρεμβάσεις.

 

Μετά την αναλυτική παρουσίαση της σημερινής υφιστάμενης κατάστασης στις αστικές μεταφορές από τον επικεφαλής του συνδυασμού, Νίκο Τσαμπαρλή, τον λόγο έλαβαν οι εκπρόσωποι των φορέων, οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την οργάνωση και το τελικό αποτέλεσμα των συγκοινωνιών του Αλίμου. Ειδικότερα, κοινή διαπίστωση ήταν ότι :

  •   η γραμμή 101 Ελληνικό – Άλιμος (κυκλική) ουδόλως εξυπηρετεί τους δημότες, τόσο λόγω της ατυχούς χάραξης, όσο και της αραιής δρομολόγησης,
  •   η γραμμή 142 Στ. Αργυρούπολη – Καλαμάκι (κυκλική) ουδόλως εξυπηρετεί τους δημότες κυρίως λόγω της εξαιρετικά αραιής δρομολόγησης,
  •   Η γραμμή 141 Στ. Δάφνης – Καλαμάκι (κυκλική) παρουσιάζει ικανοποιητική συχνότητα δρομολογίων, αλλά πρέπει να κατευθύνεται προς τον σταθμό ΑΛΙΜΟΣ.
  •   Η γραμμή 109 Άνω Καλαμάκι – Στ. Αγ. Δημήτριος παρουσιάζει ικανοποιητική λειτουργία.
  •   Ο εφαρμοζόμενος εκ περιτροπής τερματισμός της γραμμής 2 του ΜΕΤΡΟ στον Άγ. Δημήτριο από 06:00 έως 20:30 υποβαθμίζει την λειτουργία του σταθμού ΜΕΤΡΟ ΑΛΙΜΟΣ, ενώ αναγκάζει πολλούς δημότες να μετακινούνται προς τους σταθμούς ΔΑΦΝΗΣ και ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (όπως και πριν την έναρξη λειτουργίας της νέας επέκτασης προς Ελληνικό).
Κοινό αίτημα είναι η άμεση επαναχάραξη των λεωφορειακών γραμμών του Αλίμου, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συνοικισμοί του Δήμου και να είναι δυνατή η μετάβαση των δημοτών προς τον πλησιέστερο σε αυτούς σταθμό ΜΕΤΡΟ και στον λιγότερο δυνατόν χρόνο. Παράλληλα, το ίδιο σημαντικό είναι οι νέες λεωφορειακές γραμμές να επιτρέπουν την απρόσκοπτη μεταφορά δημοτών προς και από την αγορά Θουκυδίδου, το κολυμβητήριο, το ΙΚΑ, την αγορά Δωδεκανήσου, την Θεομήτορος, το γήπεδο των Τραχώνων και άλλων κεντρικών σημείων του Δήμου.
  • Η συχνότητα των δρομολογίων δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 10λεπτών.
  • Η λειτουργία του ΜΕΤΡΟ δεν θα πρέπει να διαφοροποιείται στους σταθμούς της επέκτασης.
  • Ο Δήμος θα πρέπει με τα διαθέσιμα δημοτικά λεωφορεία να καλύψει τυχόν κενά από την χάραξη του ΟΑΣΑ.

Η προσπάθεια  θα υποστηριχθεί από όλους τους φορείς και με βάση τις πιο πάνω σχεδιαστικές προϋποθέσεις. Οι υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει άμεσα να διαμορφώσουν συνολική πρόταση, η οποία αφού εξεταστεί από την επιτροπή διαβούλευσης, θα υποβληθεί στον ΟΑΣΑ για έγκριση.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού, Νίκος Τσαμπαρλής, τόνισε ότι, σε αντίθεση με την σημερινή Διοίκηση του Δήμου, θεωρεί την διαβούλευση μεταξύ δημοτικού συμβουλίου και φορέων επιβεβλημένη και απαραίτητη. Δεσμεύτηκε για την επέκταση αυτής της συνεργασίας με τους φορείς σε όλα τα θέματα που απασχολούν τους δημότες. Χαρακτηριστικά είπε ότι : «τα σημερινά προβλήματα του Δήμου απαιτούν κοινή προσπάθεια και συνεργασία. Η Διοίκηση του Δήμου δεν πρέπει πλέον να είναι υπόθεση μόνο των εκλεγμένων, αλλά όλων»!

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.