Πολύχρωμο κεμπάμπ λαχανικών




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)
«Τα λαχανικά είναι απολαυστικά με αυτή τη συνταγή αλλά όλα εξαρτώνται και από τη σάλτσα»
Γιώργος Βλαχογιάννης, Παπάγου ΑττικήςΥΛΙΚΑ
– 2 μελιτζάνες χοντροκομμένες
– 4 κολοκυθάκια χοντροκομμένα
– 2 φλιτζ. τσαγιού μικρά λευκά μανιτάρια
– 4 πιπεριές χοντροκομμένες (διάφορα χρώματα)
– 4 ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
– 20 ντοματίνια
– 4 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
– 10 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
– 4-5 κουτ. σιούπας ξίδι μπαλσάμικο
– 1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
– Διάφορα τριμμένα μυρωδικά
– Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέρι
– 20 καλαμάκια για σουβλάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε τετράγωνα κομμάτια (εκτός από τα ντοματίνια). Έπειτα, τα μοιράζουμε σε ομάδες και τα περνάμε εναλλάξ στα καλαμάκια βάζοντας τα σε ταψί που είναι καλυμμένο με λαδόκολλα. Πριν τα ψήσουμε τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και τα αφήνουμε σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο (250oC) έως ότου καψαλιστούν ελαφρά στις επιφάνειες τους.

2. Για τη σάλτσα, ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι ελαφρά το μπαλσάμικο, προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και όταν αυτή διαλυθεί αποσύρουμε από το μάτι και ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν η σάλτσα «δέσει» και ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τα μυρωδικά (ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι κλπ.), αλατοπιπερώνουμε και την περιχύνουμε στα ζεστά, ψημένα λαχανικά.

Χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά
Μερίδες: 5-6

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Τρι 20 Νοε 2012 | 12:27 | Share

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.