Ποιοι δικαιούνται συσσίτιο από το δήμο Π.Φαλήρου




Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΑΝΟΔΟΣ», στο πλαίσιο της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ (Πρόσκληση 49-Δημιουργία Κοινωνικών Δομών για την καταπολέμηση της φτώχειας), βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης υπηρεσιών Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των οποίων λειτουργεί «Συσσίτιο», το οποίο στεγάζεται στο χώρο του Δ.Α.Κ. (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο) Παλαιού Φαλήρου.

 Η δομή στελεχώνεται από 7 άτομα, μία κοινωνική λειτουργό, μία διοικητική υπάλληλο, 3 μαγείρισσες και 2 υπαλλήλους γενικών καθηκόντων. Η διανομή του φαγητού γίνεται σε διάφορα σημεία της περιοχής με αυτοκίνητο του τμήματος της Πρόνοιας, ώστε να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση για τους δικαιούχους.

Στόχος του προγράμματος είναι να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας. Αυτή τη στιγμή καθημερινά σιτίζονται περίπου 30 άτομα και υπάρχει η δυνατότητα να διπλασιαστεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

    Τα δικαιολογητικά που ζητούνται για την ένταξη των δικαιούχων στο πρόγραμμα είναι:

1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
2. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3. Πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας
4. Υπεύθυνη δήλωση ότι δε λαμβάνουν υπηρεσίες από άλλο δήμο, επικυρωμένη από τα ΚΕΠ.

     Συντονιστής του προγράμματος έχει ορισθεί ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος.

     Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να ενισχύσετε τη δράση μας, ή επιθυμείτε να ενημερωθείτε περεταίρω, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας τόσο στα τηλέφωνα του Τμήματος Παιδείας και Κοινωνικής Αρωγής (210-9846510, Ελένη Παπαδοπούλου), όσο και στο Γραφείο Διαμεσολάβησης που αναλαμβάνει τη δικτύωση των δομών και των δράσεων, καθώς και την πληροφόρησή σας σχετικά με όλες τις αλληλέγγυες δράσεις του Δήμου (210 – 9824615, Μαριάννα Λαδοπούλου, Κατερίνα Ιορδανίδη, Ελεονώρα Γκουσιάρη).

Ο Δήμαρχος
Διονύσης Χατζηδάκη
ς

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.