“O δήμος Ν.Σμύρνης ήθελε να κάνει έργα σε δρόμο που ανήκει στον Άγιο Δημήτριο”




ΑΛΛΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ, ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ!

 (e-epikaira.gr)

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Θέλουν να φτιάξουν έργα σε δρόμο που δεν ξέρουν πώς τον λένε και του δίνουν άλλο όνομα από το πραγματικό του. Και το κυριότερο; Ο δρόμος αυτός δεν υπάρχει στη Νέα Σμύρνη αλλά στο γειτονικό μας Δήμο του Αγίου Δημητρίου!!!

Η όλη ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών» Νίκος Στέφος αποκάλυψε ότι η οδός Αγησιλάου στην οποία προγραμματίζονται έργα για τη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης των αυτοκινήτων καθαριότητας δεν υπάρχει στη Νέα Σμύρνη. Σαστισμένος ο δήμαρχος από την καταγγελία Στέφου προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας άλλα αντ΄ άλλων και στο τέλος κατέληξε με τη μοναδική ατάκα πως «ακόμα κι αν είναι έτσι, το έργο θα γίνει. Αν το δρόμο τον λένε Αγησιλάου ή Σωκράτους, δεν έχει καμία σημασία, αυτά είναι λεπτομέρειες»!!!

 

Δρόμος φάντασμα…

ΣΤΕΦΟΣ: «Μα τι λέτε κ. Δήμαρχε, λεπτομέρειες είναι να λέτε ότι θα κάνετε έργο σε έναν δρόμο που δεν υπάρχει; Το ξέρετε πως αν επιμείνετε να βαφτίζετε Αγησιλάου τη Σωκράτους, θα σας μπλοκάρει το έργο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση; Αν θέλετε να κάνετε έργα στην οδό Αγησιλάου, θα πρέπει να ρωτήσετε τη συνάδελφό σας δήμαρχο του Αγίου Δημητρίου αφού μόνο εκεί υπάρχει τέτοιος δρόμος. Εσείς όμως από ό,τι βλέπω στο εισηγητικό έγγραφο του εργολάβου, θέλετε να κάνετε το έργο στο δρόμο που βρίσκεται κάτω από το νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης. Μα αυτός ο δρόμος δεν λέγεται Αγησιλάου αλλά Σωκράτους»!

(Γέλια από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης…)

ΣΤΕΦΟΣ: «Εγώ ο ίδιος πήγα στην περιοχή και διαπίστωσα ότι αν το έργο γίνει στην Αγησιλάου του Αγίου Δημητρίου, τότε θα πρέπει να κόψετε μεγαλύτερο κονδύλι γιατί είναι ουσιαστικά ένα μικρό δρομάκι ανάμεσα σε καλαμιές που θα πρέπει και να το διαπλατύνεται. Αν όμως θέλετε να το κάνετε κάτω από το νεκροταφείο, θα πρέπει να σας ενημερώσω και να ενημερώσετε κι εσείς με τη σειρά σας τις υπηρεσίες του Δήμου ότι ο δρόμος αυτός λέγεται Σωκράτους και μάλιστα ενημερώνονται οι διερχόμενοι για το όνομά του με δυο μεγάλες και κοντινές πινακίδες…»

 

Η παρέμβαση Κουτελάκη…

Μπροστά στην εμφανή αμηχανία της πλειοψηφίας πήρε το λόγο ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γ. Κουτελάκης που έκανε κι αυτός με τη σειρά του την ανεπανάληπτη παρέμβαση: «Ξέρετε κ. Στέφο, υπάρχει μια διχογνωμία για το δρόμο αυτό. Άλλοι τον λένε Σωκράτους κι άλλοι Αγησιλάου»!!! (Γέλια) Τώρα πού τη βρήκε τη διχογνωμία για το όνομα του δρόμου, μόνο ο πανίσχυρος αντιδήμαρχος το γνωρίζει αφού ακόμα και στο υποθηκοφυλακείο Νέας Σμύρνης είναι καταχωρημένος ως Σωκράτους και όχι ως Αγησιλάου…

 

Ασχετοσύνη…

Η ασχετοσύνη των αρμοδίων όμως δεν τελειώνει εδώ. Χαρακτηριστικό της νοοτροπίας του ελληνικού Δημοσίου και τρόπου με τον οποίο λειτουργεί είναι και το γεγονός ότι ακόμα και στον Προϋπολογισµό του Δήμου Νέας Σμύρνης που είχε καταρτισθεί τον περασμένο Νοέμβριο, θα συναντήσετε τον κωδικό 7224.0007 με ονομασία «Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης επί της οδού Αγησιλάου ύψους 73.800 ευρώ.»

Κι ας υποθέσουμε ότι ο υπάλληλος που πρωτοέγραψε τον κωδικό του έργου έκανε λάθος. Το ίδιο και ο εργολάβος μηχανικός που επιβλέπει το έργο. Μα ούτε και το δίδυμο Τζουλάκης-Κουτελάκης δεν ξέρουν τους δρόμους της Νέας Σμύρνης μετά από 16 χρόνιας δημαρχίας τους; Δεν ξέρουν πού φτιάχνουν τα δημοτικά έργα; Και το θεωρούν αυτό «λεπτομέρειες»; Η απόλυτη ομολογία ενός φθαρμένου καθεστώτος…

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.