Mikel: Το ελληνικό Starbucks που εξαπλώνεται ταχύτατα σε όλη την Ελλάδα κέρδισε και τους Αθηναίους (EIKONEΣ)




 

mikel

Μετά τους Θεσσαλούς, τους Βορειοελλαδίτες και τους Κύπριους, ήρθε η ώρα των Αθηναίων για το ιερό προσκύνημα στη νέα αλυσίδα καφέ που ξεκίνησε στη Λάρισα. Πρόκειται για την ελληνική αλυσίδα καφέ που ακούει στο όνομα “Mikel” και εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε διάφορες πόλεις της επαρχίας.

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο μάλιστα που κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη: “για κάθε κατάστημα που κλείνει, ανοίγει ένα Mikel”. Μπορεί να ακούγεται λίγο υπερβολικό, αλλά οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα υπάρχουν πάνω από 50 καταστήματα σε Λάρισα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κατερίνη, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Κύπρο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Αθήνα.

Σήμερα μάλιστα ανοίγει ένα νέο κατάστημα στην Αθήνα στη Λεωφ. Ποσειδώνος 63 & Κονδύλη 2, στον Άλιμο ενώ μπορείτε να βρείτε και στη Σόλωνος, στο Μαρούσι, στην Ιερά Οδό στο Αιγάλεω ή στη διασταύρωση Κατεχάκη και Μεσογείων. Όσοι έχουν περάσει ήδη από κάποιο Mikel, κάνουν λόγο για το ελληνικό Starbucks.

“Mikel”, ο πατέρας του Λαρισαίου επιχειρηματία που έγινε το πρόσωπο του brand

Η ιστορία του μαγαζιού που ξεκίνησε δειλά το 2008 ως άλλο ένα καφέ στον πρωτεύουσα της Θεσσαλίας θυμίζει κατά πολύ την περίπτωση των “Goody’s” όταν πριν από χρόνια και ζαμάνια πήραν φόρα από τη Θεσσαλονίκη και εξαπλώθηκαν σε όλη την επικράτεια για να καταρρίψουν την πρωτοκαθεδρία των “MacDonalds” και των “Wendy’s” με το αβαντάζ του πολυφορεμένου πια εμπορικού σλόγκαν “προτιμώ ελληνικά”.

Έτσι δε θα περάσει πολύς καιρός μέχρι τη στιγμή που το instagram θα φορτώσει με φωτογραφίες του χάρτινου λευκού ποτηριού που αντί για λογότυπο τη χαμογελαστή εστεμμένη γοργόνα θα έχει τον κυριούλη “Mikel”, ή αλλιώς τον κυρ Μιχάλη, τον πατέρα του Λαρισαίου επιχειρηματία Λευτέρη Κυριακάκη που κρύβεται πίσω από αυτό το success story.

Στα Mikel θα βρείτε από mexican coffee μέχρι φραπέ και ένα σωρό λιχουδιές για να μη μείνετε νηστικοί.

Το νέο σημείο αναφοράς πάντως έχει ήδη βάλει πλώρη για Χαλάνδρι, Άλιμο και Μητροπόλεως και αποδεικνύωντας πως ήρθε για να μείνει.

Πηγή: Cosmo

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.