Δήμος Ηλιούπολης – Η εκλογική ακτινογραφία και οι πρωταγωνιστές….!!!




(Ρεπορτάζ – Γιάννης Σπ. Παργινός – newsnow.gr)

“Τον ερχόμενο Μάιο θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Πως διαμορφώνεται το εκλογικό τοπίο στην Ηλιούπολη;

Σαφέστατα, ο νυν δήμαρχος, Βασίλης Βαλασόπουλος, θα διεκδικήσει ακόμα μια 4ετία. Αναμφίβολα, ο κ. Βαλασόπουλος, έχει μια πλατειά και βαθειά εμπειρία περί τα δημοτικά, ως πρώην περιφερειάρχης, πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου και επαγγελματικά ασχολούμενος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παρά ταύτα, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η θητεία του δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου, – πρόσωπο μισητό για μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας λόγω της αγκίστρωσης της χώρας στο ΔΝΤ επί πρωθυπουργίας του – κι ίσως πληγεί το αυτοδιοικητικό γόητρό του. Το έργο του λίαν διακριτό, στη διάρκεια της πρώτης δημαρχιακής θητείας, είναι εκείνο που σαφώς θα γύρει την πλάστιγγα υπέρ ή κατά.

Η απαγκίστρωση επίσης πολλών συμβούλων από το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ, – ανάλογα με τον βαθμό που αυτή έχει πραγματικά συμβεί – , θα βαρύνει τα μέγιστα στην τελική επιλογή των ψηφοφόρων.

Άγνωστος Χ – και δη μεγίστης σημασίας – , για την δημοτική παράταξη που διοικεί είναι η στάση που τελικά θα κρατήσουν οι ψηφοφόροι που ακόμα επηρεάζονται από τον πρώην δήμαρχο Θόδωρο Γεωργάκη. Ο αδελφός του πρώην δημάρχου, επί 4 συναπτές 4ετίες, αναμφίβολα θα ληφθεί ως πολιτική τροχιοδεικτική βολή των όποιων προθέσεων. Οι φήμες που θέλουν τον Βαγγέλη Γεωργάκη να συζητά με τον γαλάζιο πρώην δήμαρχο, Γιάννη Αναγνώστου, κρίνονται το ολιγότερον ως πρόωρες. Και τούτο, καθώς πρόωρα μπορεί να διαγνώσει κανείς εάν η παράταξη του κ. Αναγνώστου κρατήσει μέχρι και την προκήρυξη των εκλογών της δική της συνοχή.

Ο κ. Αναγνώστου δηλώνει παντού ότι θα είναι υποψήφιος. Ωστόσο, ο πρώην αντιδήμαρχός του, Τάσος Ευσταθίου, δεν κρύβει την πρόθεσή του να διεκδικήσει κι αυτός τη διοίκηση του Δήμου. Προς τούτο, προσάπτει στον Γιάννη Αναγνώστου, την ασυνέπειά του όταν διατεινόταν πως δεν θα διεκδικήσει ως επικεφαλής της παράταξης τον Δήμο.

Γέννημα της γαλάζιας δημοτικής παράταξης θεωρείται κι η Αργυρώ Πίκουλα, η οποία διεκδίκησε και στις περασμένες εκλογές τη διοίκηση κι είχε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Θα ήθελε να είναι και στις ερχόμενες εκλογές στο στίβο….!!! Ο εκλογικός νόμος, αν αλλάξει ή όχι, και οι άνθρωποι που θα την ακολουθήσουν, θα παίξουν τον καθοριστικό ρόλο τους, στην τελική απόφασή της. Ό, τι, ισχύουν για την κ. Πίκουλα, αναλογικά μπορούν να ληφθούν υπόψη και για τον έτερο αντάρτη στις περασμένες εκλογές, τον Δημήτρη Πανταζόπουλο, από το πράσινο στρατόπεδο.

Οι νέοι σημαντικοί πολιτικοί παίκτες στο ευρύτερο πολιτικό παίγνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ κι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, θα επηρεάσουν τα μέγιστα τις δημοτικές εξελίξεις, όχι μόνον στην Ηλιούπολη αλλά και στην επικράτεια γενικότερα.
Ο υπογράφων, είναι σε θέση να γνωρίζει πως το πολιτικό-δημοτικό παρασκήνιο «βράζει» κι οι ζυμώσεις είναι έντονες. Καθοριστικό ρόλο θα παίξουν κι οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής, στο δεύτερο γύρο τον εκλογών.

Στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς κινείται κι ο πρώην πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, δηλώνοντας πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Οι δυνάμεις που θα ήθελε να συνασπίσει, ο κ. Αλεβιζόπουλος, θα ήταν ο παλιός ΣΥΝ, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ κι οι δυσαρεστημένοι από την διοίκηση του νυν δημάρχου. Βασίλη Βαλασσόπουλου. Η επιτυχία ή όχι του εγχειρήματος, του κ. Αλεβιζόπουλου, θα εξαρτηθεί από την επιτυχία ή αποτυχία του γενικού προσκλητηρίου που προτίθεται να απευθύνει ο νυν δήμαρχος προς τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς αφενός, κι αφ ετέρου από την αντίδραση των στελεχών εκείνων που παραδοσιακά ηγήθηκαν του δημοτικής παράταξης του χώρου στον οποίο απευθύνεται ο πρώην πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ.

Το ΚΚΕ θα κατεβάσει τον δικό του συνδυασμό.

Υποψήφιος δήμαρχος δηλώνει κι ο Δημήτρης Μωραϊτης ως επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Ανατροπή, Νέα Πορεία» “

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.