«Απελευθερώνονται» δασικά ακίνητα σε Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Ελληνικό και Βάρη




Με ρύθμιση η οποία περιλαμβάνεται στο νέο δασικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή, τίθενται εκτός της δασικής νομοθεσίας τα όρια εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως σε περιοχές όλης της χώρας εκτός από τα πάρκα και τα άλση. Η συγκεκριμένη διάταξη, καλύπτει όλα τα ακίνητα, που βρίσκονται εντός πολεοδομικών σχεδίων, τα οποία επικαιροποιήθηκαν είτε εγκρίθηκαν για πρώτη φορά με Προεδρικά Διατάγματα των 1979, 1981 και 1985 και έρχεται να αντιμετωπίσει το –πολλών δεκαετιών- πρόβλημα των εντός σχεδίου δασικών ακινήτων. Αντίθετα, εκτός ρύθμισης άρα στον «αέρα» βρίσκονται οι οικισμοί προ του 1923, που δεν περιλαμβάνονται στα παραπάνω Προεδρικά Διατάγματα.

Το Δημόσιο, δηλαδή τα δασαρχεία αποσύρονται στο εξής από τις διεκδικήσεις που προέβαλλαν, λόγω του δασικού χαρακτήρα που είχαν οι εκτάσεις στο παρελθόν, και επιλύεται αυτομάτως το ιδιοκτησιακό πρόβλημα, εν όψει της σύνταξης των νέων δασικών χαρτών, για περισσότερους από 300.000 ιδιοκτήτες, που έχουν χτίσει σε εγκεκριμένα από την ίδια την πολιτεία σχέδια πόλης με νόμιμες οικοδομικές άδειες.

Χαρακτηριστικά, στην Αττική, το πρόβλημα υπάρχει σε πλήθος δήμων, όπως Κερατσινίου, Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Ελληνικού, Βάρης, Γαλατσίου, στα Τουρκοβούνια, ακόμη και στο κέντρο της πόλης, στην ευρύτερη περιοχή του Πεδίου του Αρεως, όπως επίσης σε σχεδόν όλες τις πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

Πηγή: enet.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.