Τρία κτίρια ανοιχτά σε Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη για τον καύσωνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ενημερώνει τους κατοίκους ότι σήμερα 30 Ιουλίου και αύριο 31 Ιουλίου, από τις 8:00 το πρωί έως τις 20:00 το απόγευμα θα κρατήσει ανοιχτούς για τη φιλοξενία των ευπαθών ομάδων τους παρακάτω κλιματιζόμενους δημοτικούς χώρους:

• Το κτίριο του ΚΑΠΗ Δημοτικής Ενότητας Βάρης ( επί της οδού Τερψιχόρης 4).
• Το κτίριο του ΚΑΠΗ Δημοτικής Ενότητας Βούλας ( επί της οδού Ζεφύρου 2 κτίριο (Γ)
• Το κτίριο του Ξενώνα Βουλιαγμένης ( επί της οδού Λητούς 20).

( Οι δύο τελευταίοι χώροι θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης ευπαθών ομάδων.)
Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με βάση τις οδηγίες που εξέδωσε το ΕΚΕΠΥ συνιστά τη μείωση των μετακινήσεων και την αποφυγή της βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
Οι πολίτες καλούνται να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς και να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες.
Φορέστε ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα που διευκολύνουν τον αερισμό του δέρματος και την εξάτμιση του ιδρώτα (βαμβακερά, λινά). Αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα. Χρησιμοποιήστε καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου, όταν εκτίθεστε στον ήλιο. Πίνετε άφθονες ποσότητες νερού και χυμών φρούτων. Τις θερμές ημέρες, η κατανάλωση υγρών πρέπει να είναι μεγαλύτερη από αυτή που σας υποδεικνύει η δίψα σας. Άτομα με επιληψία ή προβλήματα καρδιάς, νεφρών ή ήπατος που ακολουθούν αυστηρή δίαιτα υγρών ή έχουν προβλήματα κατακράτησης υγρών στο σώμα τους, πρέπει να συμβουλεύονται γιατρό ή διαιτολόγο πριν αυξήσουν την κατανάλωση υγρών.
Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Προτιμήστε ελαφρά και μικρά γεύματα με έμφαση στα φρούτα και λαχανικά και αποφύγετε τις λιπαρές τροφές. Κάντε χλιαρά ντους στη διάρκεια της ημέρας. Αποφεύγετε απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία του σώματός σας. Ένα κρύο ντους/μπάνιο αμέσως μετά την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσει υποθερμία ειδικά σε ηλικιωμένους και μικρά παιδιά. Κρατήστε το δωμάτιο ή το σπίτι κλειστό κατά τη διάρκεια της ημέρας αφού προηγουμένως έχει μείνει ανοιχτό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κατεβάστε την τέντα και κλείστε τα παντζούρια
Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες κ.λπ.) καλούνται να συμβουλευτούν τον θεράποντα ιατρό τους για εφαρμογή ειδικών οδηγιών.
Συμβουλή γιατρού πρέπει να ζητήσουν και όσοι παίρνουν φάρμακα, για το αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, καθώς μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.