Πορεία σε Ελληνικό – Αργυρούπολη




Χτες με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όλες οι δημοτικές υπηρεσίες και οι δομές παρέμειναν κλειστές και οι εργαζόμενοι μαζί με δημοτικούς συμβούλους πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Αργυρούπολης και του Ελληνικού.

 

Για σήμερα, Παρασκευή στις 8.30μ.μ. τα Σωματεία των δημοτικών υπαλλήλων καλούν τους κατοίκους σε εκδήλωση – συζήτηση στην πλατεία Σουρμένων.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στη Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.

Το Σάββατο και την Κυριακή αποφασίστηκε αποχή από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη βδομάδα, με έναρξη από τη Δευτέρα, με Διαρκείς Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε όλους τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας.

Την ίδια μέρα το απόγευμα, διοργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο με κάθοδο όλων των Δημοτικών Υπαλλήλων στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος. Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία καλλιτεχνών ενώ θα γίνει και ολονύκτια διαμαρτυρία.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, με βασικό σύνθημα «περικυκλώνουμε τη Βουλή-απόσυρση του πολυνομοσχεδίου».

 

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού – Αργυρούπολης καταγγέλλει την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), όπως εκφράζεται με το νέο πολυνομοσχέδιο, που προωθείται με πρόσχημα τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας στις κατευθύνσεις της ΕΕ – ΔΝΤ και την εκταμίευση της δόσης.

Καταγγέλλει τους σχεδιασμούς, μέσω αυτού του πολυνομοσχεδίου, για απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, μείωση των αποζημιώσεων, συγκρότηση μηχανισμού που θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, προγράμματα φτώχειας των 350 ευρώ, λοκ άουτ, κλείσιμο νοσοκομείων, μειώσεις των συντάξεων, κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών, νέες μειώσεις μισθών, αλλαγή του τρόπου που θα αποφασίζονται οι απεργίες (νέο άρθρο 4) κλπ.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλλει τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου με τις οποίες επιχειρείται να καταργηθούν όλες οι προσωρινές διαταγές δικαστηρίων και οι αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους που παραμένουν στη δουλειά τους με ασφαλιστικά μέτρα στην ανεργία.

Στόχος αυτών των αντιλαϊκών μέτρων είναι η ιδιωτικοποίηση δομών των δήμων και του δημοσίου γενικότερα, με φτηνή εργατική δύναμη, ώστε να επενδύσουν κερδοφόρα τα μονοπώλια, φορτώνοντας την κρίση και τα χρέη στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων.

• ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ
• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ
• ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
• ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
• ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
• ΚΑΜΙΑ ΙΔΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.