Ομολόγησε ο φερόμενος ως «βομβιστής» της Βουλιαγμένης




(newsbomb.gr)

– Κύπριος επιχειρηματίας ο εντολέας, σύμφωνα με την κατάθεσή του -«Εγώ έδωσα το κουτί κατ’ εντολή του επιχειρηματία – Δεν ήξερα τι περιείχε, ήξερα ότι είχαν διαφορές» είπε στην ομολογία του

Φαίνεται ότι οι διωκτικές αρχές κατάφεραν και ξετύλιξαν το κουβάρι της βομβιστικής επίθεσης σε 43χρονο ξενοδόχο πέρυσι στην περιοχή της Βουλιαγμένης.
Ο 46χρονος βασικός ύποπτος που βρισκόταν στο στόχαστρο των αρχών, ομολόγησε πως ήταν ο άνθρωπος που παρέλαβε και παρέδωσε το φονικό δέμα στη γυναίκα που φέρεται να το μετέφερε στο ανθοπωλείο, προκειμένου να σταλεί μαζί με ανθοδέσμη στον 43ρονο επιχειρηματία.
Στην απολογία του ο βασικός κατηγορούμενος κατονόμασε ως εντολέα Κύπριο επιχειρηματία τον οποίο είχε γνωρίσει σε έκθεση τροφίμων στο Βόλο, το καλοκαίρι του 2011 και του είχε υποσχεθεί ότι θα τον βοηθούσε να μπει στην κυπριακή αγορά.
Σύμφωνα με τον 46χρονο, ο Κύπριος επιχειρηματίας γνωρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος ασχολείται με εμπορία τροφίμων, ζήτησε ως αντάλλαγμα της βοήθειάς του την παράδοση “φακέλου” στο θύμα.
Το Ραντεβού στο Παγκράτι
Σύμφωνα με την απολογία του 46χρονου, το μοιραίο ραντεβού κλείστηκε στο Παγκράτι, στην οδό Υμηττού, όπου ο Κύπριος επιχειρηματίας τον ενημέρωσε ότι θα του έδινε έναν φάκελο, για να τον παραδώσει σε επιχειρηματία στην Βουλιαγμένη. Ο φάκελος θα παραδιδόταν την επόμενη μέρα στο ίδιο σημείο. Ο 46χρονος ομολόγησε ότι κατάλαβε πως επρόκειτο για φάκελο με “απειλητικό περιεχόμενο” αρνούμενος, ωστόσο, ότι γνώριζε για το τί περιείχε το δολοφονικό -όπως αποδείχθηκε- πακέτο.
Η εμπλοκή της γυναίκας
Στη συνέχεια της απολογίας του, ο κατηγορούμενος αποκάλυψε πως η παράδοση του πακέτου από την 27χρονη, επίσης, κατηγορουμένη ήταν δική του ιδέα (;), αφού η παρουσία του στο ανθοπωλείο θα προξενούσε υποψίες και δεν ήθελε να θεωρηθεί ως “άνθρωπος που ασχολείται με εισπράξεις προσωπικών διαφορών”. Έτσι επέλεξε την 27χρονη, αφού λόγω του σωματότυπου της “που προσομοιάζει σε έφηβο δεν θα κινούσε υποψίες”.
Ο φάκελος που έγινε “πακέτο”
Την επόμενη μέρα 15/6/2012 στο ίδιο σημείο στο Παγκράτι, όπου ήταν το ραντεβού της παράδοσης, προσήλθε άγνωστο άτομο ως απεσταλμένος του Κύπριου επιχειρηματία και αντί για φάκελο -όπως αναφέρει στην απολογία του ο κατηγορούμενος- κρατούσε μία σακούλα “μαζί με ένα αναμνηστικό από την Κύπρο, για να καταλάβει ο αποδέκτης από ποιον προέρχεται ο φάκελος”.
Αυτή τουλάχιστον ήταν η αιτιολογία του απεσταλμένου σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ο οποίος στη συνέχεια πήρε την 27χρονη και έναν τρίτο κατηγορούμενο, για να βρουν ανθοπωλείο, ώστε να γίνει η αποστολή, σύμφωνα με τις εντολές του Κυπρίου επιχειρηματία, ενώ ο τελευταίος είχε υπαγορεύσει και το περιεχόμενο της κάρτας που θα συνόδευε το πακέτο.
Στη συνέχεια και οι τρεις πήγαν για καφέ στη Βουλιαγμένη. “Για την έκρηξη στη Βουλιαγμένη έμαθα το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και σε δεύτερη σκέψη φαντάστηκα ότι ίσως να ήταν αυτό που εγώ ζήτησα να παραδοθεί” είπε στην απολογία του.
Ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας και το πολεμικό υλικό.
Ο 46χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με πασίγνωστο επιχειρηματία, (προφυλακισμένο για άλλη μεγάλη υπόθεση οικονομικής φύσης) που διερευνάται για εμπλοκή στην ίδια υπόθεση λέγοντας πως “ουδέποτε τον έχει δει ή έχει μιλήσει μαζί του τηλεφωνικά” συμπληρώνοντας ότι “εδώ και 1 χρόνο που παρακολουθούμαι από τις αρχές, εάν είχα οποιαδήποτε επαφή θα το γνώριζαν”.
Για τις καταγεγραμμένες ομιλίες του με τρίτα πρόσωπα –στις οποίες φέρεται να υπάρχουν αναφορές σε όπλα και “πολεμικό υλικό”- ο προφυλακισμένος 46χρονος υποστήριξε πως: “Οι λόγοι που στις καταγραφόμενες συνομιλίες μου υπήρχαν αναφορές σε όπλα ή οτιδήποτε άλλο συναφές, αφορά την αγάπη μου στην αγωνιστική σκοποβολή”, ενώ για τις αναφορές στο “πολεμικό υλικό” υποστήριξε πως αναφερόταν σε υλικό του Β’ Παγκοσμίου πολέμου λόγω του ενδιαφέροντος του για την πολεμική ιστορία και την πρόθεση του να εκτεθεί τέτοιο υλικό σε διάφορα μουσεία της Αθήνας. Υποστηρίζει δε πως σε πολλές από τις επίμαχες συνομιλίες αναφέρεται σε “πολεμικά κειμήλια, μετάλλια, παράσημα και οτιδήποτε σχετικό με το έπος των Ελλήνων στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο”.
Κλείνοντας την απολογία του ο 46χρονος εξέφρασε φόβους για τη ζωή του, δεδομένου ότι είναι ο μοναδικός συνδετικός κρίκος της εμπλοκής του Κύπριου επιχειρηματία με την υπόθεση, ενώ υποστήριξε ότι το ραντεβού στις 14/6/2012 στο Παγκράτι ήταν και η τελευταία φορά που τον είδε.
O 46χρονος προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.