Νέοι πρωτοπρεσβύτεροι στην Ι.Μ. Γλυφάδας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Την Κυριακή 28 Ιουλίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στο Δίλοφο Βάρης. Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας, σε κλίμα συγκίνησης, ο Μητροπολίτης μας, ετέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Νικoλάου Καββαδία.
Ο Νεοχειροτονούμενος, ο οποίος είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής, της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και σπουδαστής στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Metropolitan University of London, θα τοποθετηθεί, όπως ανακοίνωσε ο Σεβασμιώτατος, ως Εφημέριος στον Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Διλόφου Βάρης.
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε πρωτοπρεσβύτερο, τόσο τον προϊστάμενο του ιερού ναού π. Βάϊο Μπαλτά, όσο και τον π. Νικόλαο Καββαδία.


Ο Ποιμενάρχης μας ανακοίνωσε προς το εκκλησίασμα, ότι ο ναός των Αγίων Αποστόλων ο οποίος σήμερα λειτουργεί στο υπόγειο, κάτω από τον ημιτελή νέο ναό, θα αφιερωθεί στη μνήμη του Οσίου Εφραίμ ∙ επίσης, ότι ο μεγάλος ευεργέτης, επιχειρηματίας κ. Αθανάσιος Μαρτίνος θα αναλάβει την ολοκλήρωση του ημιτελούς ναού. Η ανακοίνωση αυτή έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό.
Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο νέος Ιερεύς μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές των πιστών.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.