Mετά την Επίδαυρο η «Μήδεια» απόψε στην Ηλιούπολη (VIDEO)




Η αριστουργηματική τραγωδία του Ευριπίδη «Μήδεια», παρουσιάζεται από το θίασο του «Θεάτρου Βασιλάκου» στο Θέατρο Άλσους «Δ. Κιντής» τη Δευτέρα 08/07 στις 21:00.
Με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Κιμούλη, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο , Τάσο Νούσια, καθώς και πολλούς ακόμη σημαντικούς ηθοποιούς , η «Μήδεια» παίρνει ξανά ζωή, αυτή τη φορά με αποκλειστικά ανδρική διανομή, στηριζόμενη μορφολογικά σε αρχές των παραστάσεων της αρχαιότητας, όταν όλοι οι ρόλοι (ακόμα και ο Χορός) ενσαρκώνονταν από άνδρες, με τη χρήση μάσκας.
Τραγωδία με νεωτερικά στοιχεία, η Μήδεια (431 π.Χ.) μιλά για την αιώνια διαμάχη ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα, καθώς και για τη σύγκρουση δύο πολιτισμών, στοιχεία που την καθιστούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά και δυνατά έργα της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας.
Η υπόθεση : Πλάσμα σύνθετο και γοητευτικό, η πριγκίπισσα από την Κολχίδα, ξένη στην Κόρινθο, βιώνει τη μέγιστη προδοσία από τον σύζυγό της Ιάσονα που αποφασίζει να την εγκαταλείψει για τα μάτια μιας άλλης γυναίκας. Η Μήδεια αποφασίζει να εκδικηθεί και μηχανεύεται την πιο απάνθρωπη τιμωρία.

Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης, Σπύρος Α. Ευαγγελάτος, «Πρόκειται για ένα εγχείρημα που στηρίζεται “μορφολογικά” σε κάποιες αρχές των παραστάσεων της αρχαιότητας: ανδρική παρουσία σε όλους τους ρόλους (και στον Χορό) και μάσκες. Ασφαλώς τα τεκμήρια αυτά λειτουργούν εντελώς διαφορετικά σήμερα».

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Τάσος Νούσιας, Μάνος Βακούσης κ.ά.

Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 20 – 15 – 10 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων:
– Ticketservices.gr
– Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. – Γρηγόρης Γρηγορίου, Νικομάχου 18, Ηλιούπολη, τηλ. 210-9940699, Δευτέρα-Παρασκευή, 9.00-13.00
– Δημοτικός Κινηματογράφος «Μελίνα Μερκούρη», Λ. Ειρήνης 50, Ηλιούπολη, τηλ. 210-9937870, Καθημερινά εκτός Τρίτης, 21.00-22.30
– Δημοτικό Θέατρο του Αλσους «Δ. Κιντής», Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη, τηλ. 210-9923840, τις ημέρες των εκδηλώσεων, 19.30-22.00

http://www.youtube.com/watch?v=0UIkFRlEK_U

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.