Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στην Ηλιούπολη




Την Τετάρτη 10/7/2013, ώρα 19:30, το ναζιστικό φασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, παρέλασε με μηχανάκια στους δρόμους της Ηλιούπολης, συνοδευόμενοι από μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία και σε τραμπούκικη επίθεση, με την πλήρη ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων που παρακολουθούσαν την επίθεση.
Άμεση ήταν η απάντηση άπό τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που οργάνωσε την επόμενη στιγμή μαζική πορεία στους δρόμους της πόλης, καλώντας τον λαό να τους απομονώσει.
Η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα των εφοπλιστών και της αστικής τάξης, που το χρησιμοποιεί ως όπλο του συστήματος απέναντι στο εργατικό κίνημα. Ως κληρονόμοι, συνεχιστές και υποστηρικτές της δικτατορίας του Μεταξά, των κατοχικών Ταγμάτων Ασφαλείας και της Χούντας του 1967, αποδεικνύουν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι είναι κόμμα του συστήματος! Το επιβεβαιώνει η στάση τους, που, ως δεκανίκια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, πρωτοστάτησαν για να χτυπηθεί το εργατικό κίνημα στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Χαλυβουργία, στους λιμενεργάτες, στην ΕΡΤ. Το επιβεβαιώνουν οι ψευτοπατριώτες με τις θέσεις τους για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) που θέλουν, όπως αναφέρουν και οι ίδιοι “μετατάξεις και απολύσεις”!!!
Κάθε φορά που οι εργάτες διεκδικούν, παλεύουν για τις σύγχρονες ανάγκες τους, η Χρυσή Αυγή στέκεται απέναντι, πιστό σκυλί που υπηρετεί τον σάπιο καπιταλισμό.
ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ
Η ρατσιστική, ναζιστική προπαγάνδα και δράση, όπως και η οργανωμένη έκφρασή τους που είναι κυρίως η Χρυσή Αυγή, δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με συμορίτικα χτυπήματα, που δεν στοχεύουν στην καρδιά του συστήματος αλλά στο όπλο της, ούτε με νόμους και τυπικές απαγορεύσεις μέσα στον καπιταλισμό και το αστικό πολιτικό σύστημα.
Οι κομμουνιστές και το εργατικό – λαϊκό κίνημα τους ξέρουμε πολύ καλά, δεν μας τρομοκρατούν. Το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή μπορεί να τσακίσει το φασισμό – ναζισμό, όπως διδάσκει η σύγχρονη ιστορία!
Καλούμε τους εργάτες, τα λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους, τις γυναίκες να καταδικάσουν και να απομονώσουν τη φασιστική – ναζιστική Χρυσή Αυγή. Να δυναμώσουν τη Λαϊκή Συμμαχία με στόχο να ανατρέψουμε συνολικά το σύστημα που θρέφει τη Χρυσή Αυγή και γεννά τη βάρβαρη πολιτική που μας καταδικάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Καλούμε σε συμπόρευση και συσπείρωση με το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές, να συμβάλουμε όλοι να σηκώσει ανάστημα ο λαός, να βάλει τέρμα στα βάσανα που γεννούν η καπιταλιστική οικονομική κρίση, τα μονοπώλια, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αστικές κυβερνήσεις και το κράτος τους!

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ
ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ
ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΕΡΙΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ!
Αθήνα 11/7/2013 Κ.Ο. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ του ΚΚΕ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.