7ος Παράπλους Νότιας Κρήτης (EIKONEΣ)




Mε μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και φέτος ο Διεθνής Παράπλους της Νότιας Κρήτης, στη Σούγια. Με τη βοήθεια του καιρού – νηνεμία και ήσυχη θάλασσα – και τις προσπάθειες των συντελεστών της διοργάνωσης οι συμμετέχοντες απήλαυσαν τον αγώνα αλλά και την πατροπαράδοτη Κρητική φιλοξενία !

Παρ’ότι η συμμετοχή των αθλητών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ήταν (συγκριτικά) περιορισμένη, η δυναμική παρουσία των Κρητικών αθλητών έδωσε παλμό στον αγώνα : ζωηρή η παρουσία ομάδας κολυμβητών από Ιεράπετρα, πρώτοι όμως στις αποστάσεις ήταν οι Χανιώτες !

Συνολικά έλαβαν μέρος 77 αθλητές και 16 παιδιά .Στην διαδρομή των 8.500μ συμμετείχαν 22 άνδρες και 1 γυναίκα ενώ στα 1.600μ 34 άνδρες και 20 γυναίκες.

Την έκπληξη έκανε ο 13χρονος πολίστας του ΝΟΒ, Κων/νος Αμουργιανός που τερμάτισε πρώτος στα 1.600μ, με χρόνο 23:08 συγχρόνως με τον Απόστολο Γεωργιάδη. Πρώτη γυναίκα η Μαρία Καμισάκη (27:11).

Στα 8.500μ πρώτος τερμάτισε ο γνωστός Χανιώτης κολυμβητής Αντώνης Καλογεράκης με χρόνο 2:24.05, με 2ο τον Παναγιώτη Παντζέκο και 3ο το Γιώργο Καλογεράκη. Σε καλή θέση η μοναδική γυναίκα του αγώνα, η Αλεξάνδρα Γουδα (3:02.10). Στα παιδιά 1ο αγόρι ο Ιάσονας Μιχαλόπουλος και 1ο κορίτσι η Ελευθερία Καραβάνου.

Τα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα είναι διαθέσιμα εδώ.

Στο οργανωτικό μέρος συμμετείχαν οι Ευτύχης και Μιχάλης Πυροβολάκης, όπως και οι πάντα πρόθυμοι βαρκάρηδες ! Απο τον “ΑΛΣ Μαραθώνια Κολύμβηση” o κ. Ζαχαρίας Αλεξανδράκης, απο τον ΝΟΒ η κ.κ. Λίλα Κολοκοτρώνη, Γιάννης Κλεινάκης, Νίκη Καψιάνη, Θανάσης Βασίλας, Τίτα Χαλιάσου, Ρούλα Καρύδα. Να αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε και τα Ξενοδοχεία Santa Irene και Γαλήνη που φιλοξένησαν αθλητές των 8,5 χλμ

Η απονομή έγινε όπως πάντα με παραδοσιακό φαγητό και τοπικούς χορούς, παρουσία του Δημάρχου και των τοπικών αρχών ! Ας ευχηθούμε και του Χρόνου !

(nov.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.