Συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Ν. Σμύρνη




Με μεγάλη συμμετοχή από το λαό της Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Στην ομιλία του, ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αφού αναφέρθηκε στις διεθνείς και ντόπιες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, ανέδειξε το γεγονός ότι στη σημερινή φάση της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, το αστικό πολιτικό σύστημα προσπαθεί να αναδιοργανωθεί, να βρει λύσεις για τα μονοπώλια και ταυτόχρονα να συντρίψει τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Όπως είπε, σε αντίθεση με το ΚΚΕ, οι δυνάμεις του «νέου» διπολισμού, με επίκεντρα τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ – ο καθένας από τη δική του αφετηρία – προσπαθούν να παραπλανήσουν την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του καπιταλιστικού συστήματος. Δηλαδή, ότι στην ανάπτυξη που ευαγγελίζονται και η πίτα θα είναι ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος, και ο επιχειρηματίας θα έχει κέρδη και ο εργαζόμενος δουλειά με καλές απολαβές! Το ΚΚΕ αποκαλύπτει στο λαό τον πραγματικό χαρακτήρα της αντιλαϊκής πολιτικής και του ένα και του άλλου πόλου, παλεύει σήμερα για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των λαϊκών οικογενειών και των ανέργων, επισημαίνοντας όμως ότι μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού δεν μπορεί να δοθεί για οριστική λύση. Την ίδια στιγμή, τα μονοπώλια, που στέλνουν εκατομμύρια κόσμου στην ανεργία, βρήκαν κι άλλον έναν πρόθυμο σύμμαχο, τη ναζιστική – φασιστική Χρυσή Αυγή. Το μόρφωμα αυτό αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά μόνο από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Κάλεσε το λαό να κλείσει τα αυτιά του στις ψευδεπίγραφες αντιθέσεις «μνημονιακών – αντιμνημονιακών», «μερκελικών – αντιμερκελικών» κ.ά. Η πραγματική αντίθεση είναι μεταξύ αυτών που έχουν τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια τους και σ’ αυτούς που παράγουν τον πλούτο που τους κλέβουν οι πρώτοι, δηλαδή μεταξύ μιας χούφτας καπιταλιστών από τη μία και της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων από την άλλη. Σήμερα ο λαός έχει την εμπειρία, μπορεί να κάνει το βήμα για να σταματήσει το κύμα των βάρβαρων μέτρων, να ακούσει την πρόταση του ΚΚΕ για έξοδο από την καπιταλιστική οικονομική κρίση προς όφελος του λαού. Με τη Λαϊκή Συμμαχία μπορεί να παλέψει για έξοδο από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

(902.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.