Σήμα κινδύνου από το Σύλλογο Υπαλλήλων του Δήμου Νέας Σμύρνης
Ανακοίνωση για το σχέδιο απολύσεων μέσω καταργήσεων των Νομικών Πρόσωπων των Ο.Τ.Α.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Νέας  Σμύρνης καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο να βρίσκονται σε  αγωνιστική ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα  απολύσεων – διαθεσιμοτήτων που ετοιμάζεται να προωθήσει σύντομα η  κυβέρνηση.

Στόχος για μια ακόμα φορά είναι η υλοποίηση του σχεδίου για 25.000 διαθεσιμότητες και 4.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2013. Επειδή λοιπόν και πάλι οι αριθμοί «δεν τους βγαίνουν» όπως  υπολόγιζαν από τους καταργούμενους φορείς του στενού δημόσιου τομέα, ζήτησαν από τους Ο.Τ.Α. απογραφή εξπρές των Νομικών Προσώπων μέχρι τις 31 Μαΐου 2013. Απ’ ότι φαίνεται ακόμα τους κυνηγάει το φάντασμα του «πλεονάζοντος» προσωπικού των Ο.Τ.Α. που προσπαθούν να  ανακαλύψουν…

Προσπαθούν λοιπόν μέσω τω νέων οργανογραμμάτων των Ο.Τ.Α. να καταργήσουν τα Νομικά Πρόσωπα εμφανίζοντας χιλιάδες συναδέλφους ως «πλεονάζον» προσωπικό, δικαιολογώντας έτσι τις απολύσεις. Οι μόνιμοι εργαζόμενοι σ’ αυτά αυτόματα θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας λαμβάνοντας το 75% των αποδοχών τους για ένα χρόνο, ενώ οι Ι.Δ.Α.Χ. θα απολυθούν αφού θα καταργηθεί η θέση τους.

Μετά από αυτά θεωρούμε ότι είναι χρέος των αιρετών εκπροσώπων μας να υπερασπιστούν το θεσμό και τους δημότες, αφήνοντας την παθητική στάση και ορθώνοντας τα ανάστημά τους να προστατέψουν τις κοινωνικές δομές που στο Δήμο μας έχουν ενταχθεί σε Ν.Π.Δ.Δ. (Παιδικοί Σταθμοί, Κ.Α.Π.Η., Βοήθεια στο Σπίτι, Πολιτισμός κ.λ.π.).

Το Δ.Σ. του Συλλόγου πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση για τα θέμα αυτό και αποφάσισε να προτείνει προς τον Κο Δήμαρχο να θέσει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο τη λήψη απόφασης περί μη κατάργησης των Ν.Π.Δ.Δ., η οποία είναι απαραίτητη στο Δήμο μας, σε περίπτωση υλοποίησης του σχεδίου απολύσεων, προκειμένου να χαραχθεί κοινή αγωνιστική δράση και μέτωπο ενάντια στην πολιτική αυτή που πλήττει βάρβαρα το κοινωνικό σύνολο.

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

 

Ο Γραμματέας

ΘΩΜΑΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.