Παράσταση διαμαρτυρίας για την κατάργηση σχολείων στον Άλιμο




Προς όλα μέλη του συλλόγου μας,
Με απόφαση του έκτακτου ΔΣ της Ένωσης Γονέων στην κοινή συνεδρίαση με τη ΔΕΠ Αλίμου προχωρούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 20/6 στις 11:00 π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας για την κατάργηση σχολείων στον Δήμο μας.
Συγκεκριμένα τα αρμόδια Υπουργεία, στο πλαίσιο της υλοποίησης του μεσοπρόθεσμου μνημονιακού προγράμματος που έχει σα στόχο την διασφάλιση των δανειστών της χώρας, προχωρούν κατ αρχήν σε μέτρα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Υποβαθμίζουν 41 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα μειώνοντας τις τάξεις και αυξάνοντας τον αριθμό μαθητών σε 27 ανά τμήμα, συγχωνεύουν 54 Δημοτικά σχολεία και 26 Νηπιαγωγεία, καταργούν 32 Δημοτικά και 89 Νηπιαγωγεία.
Μέσα σε αυτά ανήκουν και το 8ο Δημοτικό Αλίμου το οποίο έχει ιδρυθεί εδώ και 10 χρόνια, έχει επανδρωθεί με μόνιμους εκπαιδευτικούς οι οποίοι είναι αποσπασμένοι σε άλλες σχολικές μονάδες και αναμένει εδώ και μια τετραετία την υπογραφή για να ξεκινήσει η ανέγερσή του. Αντίστοιχη περίπτωση αυτή του 6ου Νηπιαγωγείου Αλίμου.
Επειδή, είναι δεδομένη υη συνέχεια με απόφαση για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πρέπει να δώσουμε δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση. Να ματαιώσουμε τα σχέδια για την παραπέρα υποβάθμιση της Παιδείας. Επόμενος στόχος οι συγχωνεύσεις των Γυμνασίων και το κλείσιμο τμημάτων κατεύθυνσης στα Λύκεια.
Την Πέμπτη όλοι στο Υπουργείο Παιδείας να διαμαρτυρηθούμε για αυτά που γίνονται για εμάς και χωρίς εμάς!
Δε βάζουμε το μέλλον των Παιδιών μας ενέχυρο για καμιά πληρωμή των δανείων….΄
Παρακαλώ όλους να ενημερώσουν με κάθε τρόπο όποιον μπορούν και σε όποια βαθμίδα της εκπαίδευσης. Προωθήστε παράλληλα και το ψήφισμα της ΔΕΠ το οποίο προσυπογράφει και η Ένωση Γονέων και το ΔΣ του Συλλόγου μας.
Επισυνάπτω για ενημέρωσή σας το ψήφισμα της ΔΕΠ και την ανακοίνωση που βγάλαμε οι εκπρόσωποι του συνδυασμού “Τα Παιδιά Ενώνουν” στην Ένωση Γονέων Αλίμου.

Κ. Φραγκούλης

ΥΓ: Προς τον Γ. Γραμματέα του Συλλόγου. Εκτιμώ ότι η γρήγορη ταχύτητα των αντανακλαστικών σου μπορεί να έχει σοβαρό αποτέλεσμα στην ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσοτέρων γονιών αξιοποιώντας όλα τα μέσα.

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ο Δήμος Αλίμου από κοινού με το σύνολο των γονέων και των εκπαιδευτικών των σχολείων του, όπως εκφράζονται από τα συλλογικά τους όργανα,
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ
για το σχέδιο απόφασης του υφυπουργού παιδείας κου Θεόδωρου Π. Παπαθεοδώρου για κατάργηση του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου.
Το σχολείο αυτό υφίσταται στα χαρτιά επί δέκα περίπου έτη από την ίδρυσή του και επί τέσσερα περίπου έτη βρίσκεται ενταγμένο στον προγραμματισμό κατσκευών του ΟΣΚ για ανέγερση του κτηρίου του στο Ο.Τ. 370.
Σήμερα ωστόσο που
αφενός ο ΟΣΚ μας διαβεβαιώνει ότι επιτέλους έχει την οικονομική δυνατότητα να κατασκευάσει το κτήριο και αφετέρου, λόγω αύξησης του μαθητικού πληθυσμού, τούτο έγινε απολύτως αναγκαίο για τα παιδιά μας,
το υπουργείο αιφνιδιαστικά και χωρίς καμιά προηγούμενη επικοινωνία με τον Δήμο καταργεί το σχολείο.
Αποτέλεσμα τούτου είναι το τραγελαφικό,
ο ΟΣΚ να αδυνατεί να προωθήσει την κατασκευή του κτηρίου χωρίς την ίδρυση του σχολείου και το υπουργείο να ζητά την ύπαρξη χρηματοδότησης του κτηρίου για να μην καταργήσει το σχολείο.

Ομοίως διαμαρτυρόμαστε

Για την μη ίδρυση του 6ου Νηπιαγωγείου Αλίμου, παρά τις τεκμηριωμένες εισηγήσεις του Δήμου μας, την θετική πρόταση της 4ης Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, τις επανηλειμμένες οχλήσεις μας και ενημερώσεις προς το Υπουργείο Παιδείας και την αποδοχή από τον ΟΣΚ του αιτήματός μας μετά από αυτοψία στο οικόπεδο που διαθέτει ο Δήμος.
Και εδώ το υπουργείο ζητά την ύπαρξη χρηματοδότησης ΕΣΠΑ για την ίδρυση και ο ΟΣΚ την ύπαρξη ίδρυσης για την κατασκευή, χωρίς να υπάρχει αλληλοενημέρωση και συντονισμός.

Ζητάμε άμεσα
• Την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης κατάργησης του 8ου Δημοτικού και την έναρξη των εργασιών κατασκευής του κτηρίου.
• την άμεση υπογραφή της ίδρυσης του 6ου Νηπιαγωγείου Αλίμου, προκειμένου να απεμπλακούν οι εργασίες κατασκευής και να μπορεί ο Δήμος εως τότε να αναζητήσει κτήριο προς ενοικίαση.
• Το Υπουργείο Παιδείας να γίνει πρώτα ουσιαστικό προς την κοινωνία και δευτερευόντως τυπικό προς τους γραφειοκρατικούς κανόνες των Βρυξελών.
Όσοι υπογράφουμε το παρόν,

δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε δυναμικά και ως ενιαίο σύνολο για την ικανοποίηση των παραπάνω αναγκών σχολικής στέγης των παιδιών μας.

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΔΕΧΘΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ΠΟΥ ΕΚΛΗΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ
Ένωση Εκπ/κων Πρωτοβάθμιας Αλίμου, Αργυρούπολης, Ελληνικού ο «Θουκυδίδης»
ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας
Ένωση Γονέων Αλίμου
Σύλλογοι Γονέων 1ου – 2ου – 3ου – 4ου – 5ου Γυμνασίων Αλίμου
Σύλλογοι Γονέων 1ου – 2ου – 3ου – 4ου ΓΕΛ Αλίμου
Σύλλογοι Γονέων 1ου – 2ου – 3ου – 4ου – 5ου – 6ου – 7ου – 9ου Δημοτικών Σχολείων Αλίμου
Σύλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Αλίμου

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΩΝΟΥΝ»
Αλιμος 18 Ιούνη 2013

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΙ, ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ.
Στον Άλιμο καταργεί το 8ο δημοτικό και ακυρώνει την ίδρυση του 6ου Νηπιαγωγείου
Νέο πλήγμα της κυβέρνησης στην παιδεία. Με μόνο κριτήριο τις μνημονιακές προβλέψεις για την εξυπηρέτηση των δανειστών και τις απολύσεις στο δημόσιο υποβιβάζει, συγχωνεύει, καταργεί δημοτικά και νηπιαγωγεία. Σύντομα αναμένεται η απόφαση της και για τα γυμνάσια και λύκεια.
Στο δήμο Αλίμου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σχολικής στέγης. Ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά. Σύμφωνα με σχετική μελέτη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για τα μεν νηπιαγωγεία απαιτούνται άμεσα η ίδρυση 3 νέων και η προσθήκη τριών αιθουσών σε υπάρχοντα, για τα δε δημοτικά η λειτουργία του 8ου (υφίσταται στα χαρτιά), η ίδρυση του 10ου και η προαγωγή και μετεγκατάσταση του 7ου.
Ενώ έτσι έχουν τα πράγματα και ενώ οι ανάγκες αυξάνονται καθημερινά, λόγω της αύξησης του μαθητικού πληθυσμού και της μεταστροφής πολλών μαθητών από την ιδιωτική στη δημόσια εκπαίδευση, η κυβέρνηση καταργεί το 8ο Δημοτικό Σχολείο και δεν προχωράει στην ίδρυση του 6ου Νηπιαγωγείου που ήταν στο στάδιο της υπογραφής.
Το 8ο Δημοτικό Σχολείο υφίσταται στα χαρτιά επί δέκα περίπου χρόνια και επί τέσσερα χρόνια βρίσκεται ενταγμένο στον προγραμματισμό κατασκευών του ΟΣΚ για ανέγερση του κτηρίου του στο Ο.Τ. 370.
Το 6ο Νηπιαγωγείο, το προτείνει η 4η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, έχει δημοτικό οικόπεδο και την αποδοχή από τον ΟΣΚ.

Όπως είναι φυσικό το σχετικό σχέδιο απόφασης του υφυπουργού παιδείας κου Θεόδωρου Π. Παπαθεοδώρου, για τις «ιδρύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς, συγχωνεύσεις, καταργήσεις δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων», που αποκάλυψε η παράταξη «Τα παιδιά ενώνουν» της Ένωσης Γονέων προκαλεί έντονες αντιδράσεις.
Την Πέμπτη 20/6 στις 11.00π.μ. θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας. Ας είμαστε όλοι εκεί.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.