Ολοκληρώθηκε το λίφτινγκ στο Αθλητικό Κέντρο Βούλας


Δελτίο Τύπου:

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες οι εργασίες αναμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Αθλητικού Κέντρου Βούλας, οι οποίες ξεκίνησαν ύστερα από την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να επανασχεδιάσει τον υπάρχοντα χώρο με στόχο αφενός να τον καταστήσει περισσότερο ασφαλή προς τους επισκέπτες και αφετέρου να τον εναρμονίσει με την ευρύτερη περιοχή καθιστώντας τον περισσότερο φιλόξενο αλλά και φιλικότερο προς το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν έγιναν:

Τοποθετήθηκαν κολωνάκια προκειμένου να μπει τέλος στην άναρχη κυκλοφορία και την παράνομη στάθμευση στα πεζοδρόμια, που παρεμπόδιζε την ασφαλή πρόσβαση στο χώρο σε επισκέπτες και αθλητές.

Νέες φυτεύσεις και περιποίηση του υπάρχοντος πρασίνου. Προτεραιότητα ήταν να διαμορφωθεί ο χώρος με τέτοιον τρόπο ώστε να διαχωρίζεται από το οικιστικό περιβάλλον και να σηματοδοτεί την ένταξη της αθλητικής δραστηριότητας στη φύση. Με την περιποίηση των υπαρχόντων ελαιόδεντρων και τις φυτεύσεις των καινούριων φυτών μεσογειακού τοπίου, δημιουργούμε ένα φυσικό περιβάλλον που αλλάζει το χαρακτήρα του αθλητικού κέντρου, το οποίο πλέον αποτελεί περισσότερο κομμάτι της φύσης παρά τμήμα του αστικού οικιστικού ιστού.

Όλα τα κτίρια βάφτηκαν με φυσικούς χρωματισμούς.

Απομακρύνθηκαν επιπλέον οι παράνομες κατασκευές που επί χρόνια εμπόδιζαν την εύρυθμη λειτουργία του Αθλητικού Κέντρου.

Το έργο αναδεικνύεται μέσω περιμετρικού φωτισμού ο οποίος συντηρήθηκε πλήρως και ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας τόσο των επισκεπτών όσο και των αθλουμένων του Αθλητικού Κέντρου.

Παράλληλα , ολοκληρώθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου μας η μελέτη γα τον ανασχεδιασμό και τη λειτουργική αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και πλέον βρισκόμαστε στην αναζήτηση χρηματοδότησης, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου.

Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς, ο οποίος καθημερινά παρακολουθούσε την εξέλιξη των έργων σημείωσε ότι: « με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ανακατασκευής και αναδιαμόρφωσης του Αθλητικού Κέντρου Βούλας και του περιβάλλοντος χώρου του, κάνουμε ένα βήμα μπροστά στη συνολική μας προσπάθεια να δημιουργήσουμε τις υποδομές εκείνες που θα ανταποκρίνονται στο όραμά μας για μια πράσινη πόλη, οι υποδομές της οποίας θα βρίσκονται ενταγμένες στο περιβάλλον. Παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και την έλλειψη επαρκών πόρων, θα κάνουμε ότι χρειαστεί ως Διοίκηση προκειμένου αυτή η σημαντική αθλητική υποδομή της πόλης μας να μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο κέντρο που θα προσελκύει όχι μόνο επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές των Αθλητικών Σωματείων, αλλά και τους πολίτες που θέλουν να γυμναστούν κοντά στο σπίτι τους, σε ένα περιβάλλον που θα προσφέρει ασφάλεια και ψυχική ευεξία».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X