Η μυστική συνάντηση Σαμαρά με Ιερώνυμο και Κύριλλο στη Βουλιαγμένη




(newsbomb.gr)

Το ενδιαφέρον των Ρώσων για τα φιλέτα της Βουλιαγμένης και ο ρόλος της Ελληνικής και Ρωσικής Εκκλησίας
Η τυπική επίσκεψη του Πατριάρχη Κύριλλου στη χώρα μας, μόνο τυπική δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αφού, όπως μας διαβεβαίωσαν καλά πληροφορημένες πηγές, η ατζέντα περιελάμβανε και συζητήσεις επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Εξάλλου, ο Πατριάρχης Κύριλλος είναι γνωστός και για το πολιτικό προφίλ του. Διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν και λέγεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανεκλογή του το 2012.
Οι επαφές τού Μόσχας με την πολιτική ηγεσία, αλλά και με την ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, επισφραγίστηκαν την τελευταία μέρα της παραμονής του στη χώρα μας, με μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με άκρα μυστικότητα, σε γνωστό εστιατόριο των νοτίων προαστίων. Στο γεύμα παρευρέθησαν ο Πατριάρχης Κύριλλος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Πρώτος στη συνάντηση έφτασε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από μέλη της αρχιεπισκοπής, ενώ λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε και ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς.
Με καθυστέρηση περίπου 10 λεπτών και συνοδευόμενος από 15 μοτοσικλετιστές της τροχαίας, οκτώ συμβατικά αυτοκίνητα της Ελληνικής αστυνομίας, επτά περιπολικά καθώς επίσης και έξι αυτοκίνητα της Ρώσικης πρεσβείας, έφθασε στο γνωστό εστιατόριο της Βουλιαγμένης και ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το μενού περιελάμβανε φρέσκο ψάρι, οστρακοειδή, αστακομακαρονάδα αλλά και πολλά άλλα εδέσματα της ελληνικής κουζίνας, στην οποία ο Πατριάρχης έδειξε να έχει ιδιαίτερη προτίμηση.
Το γεύμα διήρκησε μιάμιση περίπου ώρα και το ενδιαφέρον των συζητήσεων μονοπώλησε η εκκλησιαστική περιουσία και η αξιοποίηση αυτής σε μια περίοδο όπου η οικονομική κρίση έχει πλήξει ακόμα και την ίδια την Εκκλησία. Πηγές αναφέρουν πως έγινε και ειδική αναφορά στην περιοχή της Βουλιαγμένης-Λαιμό-, όπου εκεί η Εκκλησία της Ελλάδος, έχει στην κυριότητά της δεκάδες στρέμματα προς αξιοποίηση.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης, πως το ενδιαφέρον των Ρωσικών συμφερόντων είναι τόσο έντονο για την αγορά μιας μεγάλης έκτασης στην περιοχή, που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ Εκκλησίας και Ρώσων επιχειρηματιών.
Από τη “μερίδα του λέοντος” πάντως, φαίνεται πως διεκδικούν και Έλληνες επιχειρηματίες και κυρίως εφοπλιστές οι οποίοι, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, έχουν είδη κάνει το μεγάλο deal και μάλιστα βρίσκονται στο στάδιο ανέγερσης μικρών ξενοδοχειακών μονάδων με τις “ευλογίες”, άλλα και την έγκριση της πολεοδομίας Βουλιαγμένης.
Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Βουλιαγμένης, η Μονή Πετράκη διαθέτει 200 στρέμματα, τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά στη λίμνη και στο Καβούρι. Τα στρέμματα, που σύμφωνα με ειδικούς, χαρακτηρίζονται “φιλέτα”, ήταν η αφορμή πριν κάποια χρόνια, να βρεθεί η Εκκλησία σε αντιδικία με τον Δήμο και η υπόθεση να φτάσει μέχρι τις αίθουσες των δικαστηρίων. Η εκκλησία κατάφερε να δικαιωθεί, επί αρχιεπισκοπίας Χριστόδουλου και τώρα επιθυμεί την αξιοποίησή τους. Για ποια αξιοποίηση όμως μιλάμε, αφού πρόκειται κυρίως για εκατοντάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων, αφού με βάση τον νόμο δεν μπορούν να αξιοποιηθούν;

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.