Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: “Μνημείο πολιτικής υποκρισίας και λαϊκισμού”




Aνακοίνωση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου:

 “Στο βωμό της πολιτικής υποκρισίας και του λαϊκισμού του Δημάρχου και των συνοδοιπόρων του και το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Βούλας” 

Όσοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου αργά το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου βίωσαν, μαζί με όλους εμάς, το μέγεθος του πολιτικού καιροσκοπισμού του Δημάρχου και των λιγοστών πλέον συνεργατών του αλλά και των νέων συνοδοιπόρων-στηριγμάτων του.

Χωρίς να είναι σε θέση να δικαιολογήσει τον λόγο που λίγες μέρες πριν λήξει η ισχύς της ρύθμισης για την δυνατότητα επιμήκυνσης δανείων που έδωσε η Κυβέρνηση για τους υπερχρεωμένους Δήμους και παρά τις βαρυσήμαντες δηλώσεις που περιέλαβε στα προεκλογικά φυλλάδια που εξέδωσε λίγες μέρες πριν περί οικονομικού θαύματος στον Δήμο (παρουσιάζοντας ασύστολα ψευδή και ανακριβή οικονομικά στοιχεία παράγωγα δημιουργικής λογιστικής), ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο την οκταετή επιμήκυνση εξόφλησης των δανείων του Δήμου.

Στην εισήγησή του, μέρος της οποίας συμπεριέλαβε στο άκρως παρελκυστικό δελτίο που με περισσή υποκρισία εξέδωσε, μίλησε για όφελος της τάξεως 3,8 εκατ. Ευρώ τα τρία πρώτα χρόνια και 0,71 εκατ. Ευρώ το χρόνο μέχρις εξόφλησης των δανείων. Η αλήθεια δεν άργησε να λάμψει όταν σε σχετική ερώτηση του κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Νίκο Ζαχαράτο αποκαλύφθηκε ότι ο Δήμος μετά το πέρας της ρύθμισης θα επιβαρυνθεί με περίπου 500 χιλ. Ευρώ.

Η επιθυμία του Δημάρχου να βρεθεί με περίπου 1,3 εκατ. Ευρώ άμεσα στο χέρι (προεκλογική περίοδος), μετά την κατάρρευση των εσόδων για την οποία τους προειδοποιούσαμε επί μήνες και ήταν και ο βασικός λόγος για τον οποίο καταψηφίσαμε το Προϋπολογισμό του 2013, τον οδήγησε στο να σκαρφιστεί αυτό το τέχνασμα. Στόχος του ήταν να εξασφαλίσει καταρχάς και να σκορπίσει στη συνέχεια τα λιγοστά πλέον χρήματα του Δήμου σε ζουμπούλια και παρτέρια στην παραλιακή λεωφόρο, σε πλαστικά και μεταλλικά κολωνάκια και γενικά στη εφαρμογές «χρυσόσκονης» εν όψιν των επικείμενων Δημοτικών εκλογών σε 11 μήνες, για την δημιουργία εντυπώσεων. Και για να το πετύχει αυτό, θα επιβάρυνε κατά 500 χιλ. Ευρώ το Δήμο αλλά και για 8 ακόμα χρόνια κάποιες μελλοντικές δημοτικές αρχές με απλήρωτες δόσεις δανείων.

Όταν αποκαλύφθηκε το σχέδιο του Δημάρχου αφού είχαμε πλέον αποδομήσει την σαθρή και επιπόλαια επιχειρηματολογία του, ο από μηχανής Θεός δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας εμφανίστηκε, κομίζοντας μια ανεδαφική και άκρως λαϊκίστικη πρόταση για έγκριση της επιμήκυνσης αποπληρωμής δανείων με την προϋπόθεση της χρησιμοποίησης των ποσών που δεν θα πληρωθούν στην αρχική τριετή περίοδο χάριτος (3,8 εκατ. Ευρώ) για την απαλλοτρίωση του ΟΤ 251 που προορίζεται για την κατασκευή του περιβόητου 3ου Γυμνασίου Λυκείου Βούλας.

Σε σχετικές ερωτήσεις που έγιναν στον εν λόγω σύμβουλο για τον τρόπο που θα μπορούσε το Δημ. Συμβούλιο να δεσμεύσει αυτά τα ποσά, έτσι ώστε μια ευκαιριακή δημοτική πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο να μην μπορεί προεκλογικά να τα κατευθύνει σε άλλες ανούσιες και ευτελείς δαπάνες, πέραν ενός φλύαρου ευχολογίου δεν λάβαμε καμιά απάντηση ουσίας. Προφανώς ο εν λόγω Δημ. Σύμβουλος θα αισθάνεται ότι είναι ο μόνος απ’ όλο το Δημοτικό Συμβούλιο που είναι ευαίσθητος στα θέματα της σχολικής στέγης (!!!).

Την παρέμβασή του αυτή (δεν είναι η μόνη που έχει κάνει με στόχο την διάσωση της καταρρέουσας διοίκησης) άδραξε ο Δήμαρχος ο οποίος ξαφνικά (!!!) θυμήθηκε την αναγκαιότητα ανέγερσης του 3ου Γυμνασίου Λυκείου Βούλας και με ένα συγκινητικό λογύδριο υιοθέτησε την πρόταση. Σαν τον λύκο που φόρεσε προβιά αρνιού ο Δήμαρχος κάλεσε το Δημ. Συμβούλιο να υπερψηφίσει την νέα τροποποιημένη πρόταση του, αφού πλέον βρήκε …. «ιερό σκοπό» να ντύσει τις πραγματικές του προθέσεις. Μνημείο πολιτικής υποκρισίας και λαικισμού.

Σε πανομοιότυπα δελτία τύπου που εξέδωσε ο Δήμαρχος και ο από μηχανής Θεός δημοτικός Σύμβουλος μας ενημέρωσαν ότι θα συλλέξουν υπογραφές για να ξαναέρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ελπίζουμε εάν αυτό καταστεί δυνατό, να εμφανιστούν καλύτερα συντονισμένοι ως συνοδοιπόροι και κυρίως πιο ειλικρινείς και πιο πειστικοί. Τους περιμένουμε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.